Spiste hundre kilo cannabis

Etter beitemarkene deres ble ødelagt av flom fråtset sauene på gress av et annet slag.

BREAKING BÆD: Den medisinske cannabisen virket til å falle i smak blant sauene, de forsynte seg nemlig med over hundre kilo av rusmiddelet. Foto: N-sky / Shutterstock / NTB
BREAKING BÆD: Den medisinske cannabisen virket til å falle i smak blant sauene, de forsynte seg nemlig med over hundre kilo av rusmiddelet. Foto: N-sky / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det greske jordbruket har fått hard medfart de siste månedene. En rekke naturkatastrofer rammet landet denne sommeren, og varmebølger, skogbranner og flom har skapt enorme ødeleggelser på tvers av Hellas.

Skadene på åkere og fôrlagere har skapt en omfattende mangel på dyrefor, og store mengder husdyr er nå i desperat behov for mat.

For en saueflokk i Thessaly, sentralt i Hellas, skulle et drivhus fylt med medisinsk cannabis bli redningen.

Det melder den greske avisa TheNewspaper.gr.

- Vet ikke hva jeg skal si

Sauene hadde tidligere beitet på slettene i Thessaly, men ble tvunget til å leite etter nye beitemarker på grunn av de ekstreme flommene som fulgte ekstremværet «Daniel».

Flokken flyttet seg videre til et område nær byen Almyros, før de brøt seg inn i et drivhus som dyrket medisinsk cannabis.

OKLAHOMA CITY: En kvinne kjørte inn i en butikk i Oklahoma City i narkotikapåvirket tilstand. Selv påstod hun at hun sovnet. Reporter: Mariann Habbestad. Video: CNN. Vis mer

Der skal sauene ha forsynt seg med så mye som 100 kilo av rusmidlet, ifølge den greske avisa.

Eieren av drivhuset, Yiannis Bourounis, fortalte at avlingen allerede hadde blitt sterkt skadet av en tidligere varmebølge og stormen Daniel, før saueflokken tok seg av restene.

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Vi opplevde først en alvorlig varmebølge som resulterte i store produksjonstap. Deretter kom flommene, hvor vi nesten mistet alt. Og nå dette. Flokken gikk inn i drivhuset og spiste det som var igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal si, ærlig talt, forteller Bourounis til avisa.

- 100 000 dyr omkom

Cannabisbonden forteller at sauene startet å oppføre seg «merkelig», etter de hadde forsynt seg grådig av avlingen hans.

- De hopper høyere en geiter, sier Bourounis.

Ekstremværet Daniel herjet i Thessaly over flere dager, tidligere denne måneden, og forårsaket oversvømmelser i en rekke byer og landsbyer.

Greske myndigheter rapporterer at over 100 000 dyr og husdyr omkom i katastrofen, mens avlinger ble fullstendig ødelagt av de enorme vannmengdene.

Ekstremværet, som også krevde 17 menneskeliv, har blitt beskrevet som den mest intense i landets historie, siden meteorologiske registreringer begynte i 1930.

Stormen kom etter en sommer preget av ødeleggende skogbranner, som la en ytterligere byrde på landet og dets befolkning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer