Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spiste måker og fisk for å overleve. Her blir han reddet etter to måneder til sjøs

En 29 år gammel colombianer reddet av USAs kystvakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To måneder skal den skipbrudne colombianeren ha tilbragt til sjøs. For å overleve måtte han spise måker og fisk.

På onsdag ble 29-åringen tatt hånd om USAs kystvakt på Honolulu, tilsynelatende i god form etter forholdene.

Det melder den amerikanske kystvakta selv.

Motoren sviktet For over to måneder siden skal den 29 år gamle colombianeren og et mannskap på tre andre personer ha kastet loss fra Colombia. Da motoren på deres forholdsvis lille båt sviktet, ble de tatt av havstrømmene.

Strømmene drev den 23 fot lange båten og deres fire mann store mannskap ut av kurs. Til slutt var de langt vekk fra alt og alle, ifølge kystvakta, som har tatt 29-åringens forklaring.

De tre andre om bord i båten overlevde ikke den to måneder lange prøvelsen. Selv klarte 29-åringen å holde seg i live ved å spise måker og fisk han fanget til sjøs, ifølge den amerikanske kystvakta.

- Har vært heldig Omsider ble han funnet, 3500 kilomter sørøst for Hawaii. Da var det tankbåten Nikkei Verde som til alt overmål klarte å se den skipbrudne 26. april.

- At mannskapet om bord Nikkei Verde har sett ham, har han vært veldig heldig med. Området han var i, er ikke særlig trafikkert, sier John MacKinnon, løytnantkommandør i den amerikanske kystvakta i pressemeldinga.

- Stillehavet er enormt og farlig, det respekterer alle sjøfolk. Disse seilerne (mannskapet om bord Nikkei Verde journ. anm) gjorde rett i å varsle myndighetene i området, legger MacKinnon til.

Det var Nikkei Verde som i flere dager tok hånd om den skipbrudne 29-åringen. På onsdag ble han altså tatt hånd om av kystvakta ved Honolulu.

- Han takker sjøfolkene som reddet ham. Han føler seg veldig dårlig for det som skjedde med vennene hans som var om bord, sier en tolk på vegne av 29-åringen, ifølge NBC News.

De omkomne ikke om bord Da Nikkei Verde kom over 29-åringen i den 23 fot lange båten, var ikke de omkomne om bord i båten. 29-åringen overrakte imidlertid passene deres til de amerikanske myndighetene.

Saken vil bli rutinemessig etterforsket, men kystvakta skriver ikke at de mistenker at noe kriminelt skal ha skjedd om bord båten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!