Spiste og drakk for 140 000

Men gourmeten nektet å betale regningen på Café Opera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Populære og fasjonable Café Opera i Stockholm hadde torsdag kveld besøk av en riktig feinschmecker av en gjest.

Den britiske 36-åringen, som var meget velkledd, satt alene ved restaurantbordet. Han bestilte pilgrimsmuslinger, entrecote og is.

Vinene han valgte til maten var av det ekslusive slaget, han bestilte flere flasker, men drakk stort sett bare ett glass fra hver.

Den dyreste vinflasken han bestilte kostet 41 000 kroner.

Da regningen kom - på 139 435 kroner - nektet briten å betale. Restauranten varslet politiet, som kom og hentet ham. Og det var det han gjerne ville - i fengsel.

- Mannen har sagt at han kommer til å betale hele regningen så fort han havner i fengsel, sier en polititjenestemann ved Södermalmspolisen til Dagens Nyheter.

Men det spørs om Café Opera må se langt etter pengene, for mannen skal ha gjort det samme i Malmø, der politiet ikke lyktes å få tak i ham. Men kanskje han trengte tak over hodet i Stockholm....

EKSKLUSIVT: Her i restauranten på Cafe Opera i Stockholm bestilte 36-åringen mat og drikke for 140 000 kroner torsdag kveld.