Spiste opp barnas drøm

Skolebarna satte ut utryddingstruet fisk. Så kom det en fisker forbi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barna i en lokal speidergruppe på Hawaii hadde i årevis samarbeidet med Waikiki-akvariet om å ale opp den utryddingstruede Moi-fisken. Da prosjektet skulle krones med å slippe 70 velskapte fisk ut i havet, ble gleden kortvarig.

Barna slapp løs fisken i et vernet område på kysten av Waikiki, og håpet at innsatsen skulle styrke viltstammen av Moi-fisken. Men før fiskene hadde fortært sine første småfisk i havet, kom fiskeren Kevin seilende i båten sin.

Kevin halte i land 27 av Moi-fiskene, og slengte dem rett i panna. Nå står han i fare for å sone en fengselsstraff for udåden.

- Det er ingenting jeg får gjort med dette nå, annet enn å si unnskyld, og å love at jeg aldri skal gjøre det igjen. Jeg er fryktelig lei meg, sier Kevin ifølge nyhetsbyrået AP.

Kevin var på familietur den aktuelle dagen, og trodde ikke han gjorde noe ulovlig da han fanget Moi-fiskene. Dessverre for Kevin overså han både forbudsskiltet mot fisking, og regelen om ikke å fiske Moi under 28 centimeter.

Akvariedirektør Andrew Rossiter var knallhard i sin dom over fiskeren Kevin. Rossiter mener mannen er avskyelig, og at han mannen må være idiot.

- Nå håper jeg enkelte mennesker kan vokse opp og forstå at dette ikke er en endeløs ressurs, sier Rossiter til AP.

Moi-fisken er ekstremt sjelden, og tradisjonelt har fisken bare blitt spist av kongelige på Hawaii.

BRÅ SLUTT: Fiskeren Kevin tok med seg nesten halvparten av alle de utryddingstruede Moi-fiskene speiderne satte ut. Og risikerer fengselsstraff. (Bildet er fra et Moi-oppdrettsanlegg) Foto: National Oceanic & Atmospheric Adminstration (NOAA)
BRÅ SLUTT: Fiskeren Kevin tok med seg nesten halvparten av alle de utryddingstruede Moi-fiskene speiderne satte ut. Og risikerer fengselsstraff. (Bildet er fra et Moi-oppdrettsanlegg) Foto: National Oceanic & Atmospheric Adminstration (NOAA) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer