Spiste opp konas lepper

Svensk forsker siktet for grov mishandling.

FORSKER FENGSLET:  En anerkjent forsker ved Karolinska Institutet i Stockholm er siktet for å ha skåret av konas lepper og spist dem opp. Foto: Karolinska Institutet
FORSKER FENGSLET: En anerkjent forsker ved Karolinska Institutet i Stockholm er siktet for å ha skåret av konas lepper og spist dem opp. Foto: Karolinska InstitutetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En forsker ved Karolinska institutet i Stockholm er siktet for å ha mishandlet kona si på det groveste, melder Aftonbladet.

- Han skar av leppene hennes og spiste dem opp, sier en person som har innsyn i saken til den svenske avisa.

Mistenkte utroskap Voldsepisoden skjedde i parets bolig i den sørlige delen av Stockholm. Mannen skal ha mistenkt at kona hadde vært utro og reagerte med et eksplosivt sinne. Ifølge siktelsen skal han ha gått til angrep på kvinnen med kniv. Volden han utøvde var så grov at påtalemyndigheten ville sikte ham for drapsforsøk.

Under fengslingsmøtet, som nylig ble holdt bak lukkede dører, slo retten fast at grov mishandling var en mer passende siktelse, skriver avisa. Siktelsen kan bli endret mens etterforskningen pågår.

- Hun krenket ham Mannen har en forsknings- og undervisningsstilling ved instituttet og er en anerkjent forsker innen sitt felt, skriver Aftonbladet. Under fengslingsmøtet innrømmet han de faktiske forholdene.

- Det er æresrelatert, han synes ikke å angre noe, han ser det som om hun har krenket ham, sier en person som kjenner saken.

Kvinnen er hardt skadet, og legene er ikke sikre på om hun kan bli bra igjen.

- Hun har det selvfølgelig ikke bra, verken fysisk eller psykisk. Hun har veldig store skader. Legene kan ennå ikke uttale seg om hvorvidt hun kan bli seg selv igjen. Det kommer til å ta tid før man kan bedømme det og hvordan man i så fall skal behandle henne, sier hennes advokat, Ingela Hessius Ekman.

Lærepenge Forskeren har vært gift tidligere og har flere barn fra sitt forrige forhold. Noen uker etter skilsmissen fra eks-kona giftet han seg på ny - denne gangen med en betydelig yngre kvinne.

Ifølge avisas opplysninger skal mannen nylig ha fått greie på at kona hadde et forhold på si. han ville straffe henne og gi henne en lærepenge for livet.

Svensken skal nå undersøkes mentalt for å få kartlagt om han har en alvorlig psykisk lidelse.