Spiste over 14 kilo sjokolade i fjor

Sjokoladeprodusentene godter seg og tjener gode penger.

SJOKOLADE I LANGE BANER: Sjokoladeprodusentene nyter godt av sjokoladehungrige nordmenn. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SJOKOLADE I LANGE BANER: Sjokoladeprodusentene nyter godt av sjokoladehungrige nordmenn. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sjokolademarkedet vokste med 2,3 prosent i fjor og norske innbyggere spiste ifølge SSB 14,22 kilo sjokolade i snitt, skriver Finansavisen i dag.

Matvareprodusenten Mondelez, tidligere Kraft Foods, godtet seg over utviklingen og økte salget med 7,1 prosent. Omsetningen steg med 140 millioner kroner til 2,2 milliarder kroner, mens resultatet økte med 30 millioner kroner til 155,7 millioner kroner.

— Vi er veldig fornøyd med fjoråret. Vi hadde en solid vekst og økte vår markedsandel med ytterligere 2,5 prosent, sier adm. direktør Dina Thune i Mondelez til avisen.

350 mill. i sjokoladeavgift
Thune legger til at regnskapstallene for 2012 ikke er helt sammenlignbare med 2011, da selskapet måtte ut med 350 millioner kroner etter innføringen av den nye sjokoladeavgiften til staten i fjor.

Orkla-eide Nidar, som fylte 100 år i fjor, hadde også søte resultater i 2012. Omsetningen økte med over 20 millioner til 1,2 milliarder kroner, mens årsresultatet endte på 178 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Også Brynild, som i mange år slet med underskudd, gikk med et overskudd på 4 millioner kroner i fjor. Året før var underskuddet på 24 millioner kroner.