Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Spitzer går av etter horeavsløring

New York-guvernøren offentliggjør avgangen i dag, sier kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kjølvannet av prostitusjonsskandalen, offentliggjør guvernør Eliot Spitzer i dag sin avgang, melder New York Times.

Ifølge kilder avisen har pratet med, vil Spitzer komme med uttalelsen under en pressekonferanse fra sitt kontor i Manhattan klokka 11:30, lokal tid.

Lt. Govenour David A. Paterson vil deretter ta over hans stilling, skriver avisa.

New York Post melder at resignasjonen vil gjelde fra førstkommende mandag.

Dyr sexring 

Bakgrunnen for avgangen er mandagens avsløring om at New York-guvernøren og demokraten Spitzer har vært del av en «eksklusiv» prositusjonsring ved navn Emperors Club VIP.

Klubben opererte med satser på opp mot 30 000 kroner timen for sine prostituerte, og avsløringen kom etter at fire personer i forrige uke ble arrestert i forbindelse med en større politiaksjon mot det prostitusjonsmiljøet.

Etterforskere sa på tirsdag at Spitzer i løpet av det siste året hadde over «et halv dusin» treff med horer, og betalte titusener av dollar til prostitusjonsringen.

SKANDALEN: Trebarnsfaren med sin kone, Silda, under en pressekonferanse på mandag.
SKANDALEN: Trebarnsfaren med sin kone, Silda, under en pressekonferanse på mandag. Vis mer

Gikk hardt ut mot prostitusjon 

Den gifte trebarnsfaren Spitzer har tidligere gjort seg bemerket i rollen som statsadvokat og korrupsjonsjeger.

Magasinet Time kåret han til Crusader of the Year eller Korsfareren. I 2004 sørget han for at 16 personer i en prostitusjonsring på Staten Island ble arrestert. Etter arrestasjonen snakket Spitzer med avsky om denne virksomheten.

- Dette var en sofistikert og lukurativ operasjon med en kompleks oppbygning og ledelse. Det var imidlertid intet annet enn prostitusjonsring, sa Spitzer den gangen.

image: - Spitzer går av etter horeavsløring
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media