Spleiselag på Thorbjørns dag

GEILO (Dagbladet): Vennene måtte spleise på Thorbjørn Jaglands 50-årsdag. Ja da, også Jens P. Heyerdahl betalte selv for feiringa på skipsreder Jens Ulltveit-Moes hyttetun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld var det bare Jaglands nærmeste venner som feiret gutten fra Lier. Bursdagsbarnet innvilget Dagbladet en 30 sekunders fotoseanse da gjestene arm i arm, toget over hyttetunet. Men det var ikke bare svigermødre og barndomsvenner som hutret seg mellom faklene og felespill i den kalde høstkvelden. På Jens Ulltveit-Moes hyttetun, feiret Ap-eliten sammen med næringslivstopper og familien. De eneste som ikke kunne komme var nybakt tvillingfar Terje Rød-Larsen og kona Mona Juul, utenriksministerens statssekretær. Men hvem betalte? Festkomiteen tok ingen sjanser. For å unngå uheldige anklager om en skipsrederbetalt feiring av en Ap-leder, måtte gjestene betale for spekematen og rømmen selv.

- J... hyggelig med spleiselag, mente LO-leder Yngve Hågensen mellom en blås på hyttetrappa.

Og selv om Ulltveit-Moe er en nær venn av Jagland og har nærmere 70 millioner i formue, måtte deltakerne pent betale leie for det tradisjonsrike hyttetunet. Hvor mye er imidlertid en sak for festkomiteen. Den har jobbet siden i sommer, da ideen ble unnfanget mellom hyttenaboene til Jagland i Risør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer