Spleiselag på Thorbjørns dag

GEILO (Dagbladet): Vennene måtte spleise på Thorbjørn Jaglands 50-årsdag. Ja da, også Jens P. Heyerdahl betalte selv for feiringa på skipsreder Jens Ulltveit-Moes hyttetun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld var det bare Jaglands nærmeste venner som feiret gutten fra Lier. Bursdagsbarnet innvilget Dagbladet en 30 sekunders fotoseanse da gjestene arm i arm, toget over hyttetunet. Men det var ikke bare svigermødre og barndomsvenner som hutret seg mellom faklene og felespill i den kalde høstkvelden. På Jens Ulltveit-Moes hyttetun, feiret Ap-eliten sammen med næringslivstopper og familien. De eneste som ikke kunne komme var nybakt tvillingfar Terje Rød-Larsen og kona Mona Juul, utenriksministerens statssekretær. Men hvem betalte? Festkomiteen tok ingen sjanser. For å unngå uheldige anklager om en skipsrederbetalt feiring av en Ap-leder, måtte gjestene betale for spekematen og rømmen selv.

- J... hyggelig med spleiselag, mente LO-leder Yngve Hågensen mellom en blås på hyttetrappa.

Og selv om Ulltveit-Moe er en nær venn av Jagland og har nærmere 70 millioner i formue, måtte deltakerne pent betale leie for det tradisjonsrike hyttetunet. Hvor mye er imidlertid en sak for festkomiteen. Den har jobbet siden i sommer, da ideen ble unnfanget mellom hyttenaboene til Jagland i Risør.

- Vi ville skape en blanding av kultur og skjemt i et rotnorsk miljø der ikke alt er så stivt. For det liker ikke Thorbjørn, sa festkomiteens leder Tom Nysted til Dagbladet like før feiringen startet. Men blådressene og selskapskjolene blandet seg med bunader da Fanitullen geleidet gjestene inn til middag. Dit slapp ikke Dagbladet inn. Men bortsett fra næringsminister Grethe Knudsens potpurri av arbeidersanger, unngikk verftseier Ulltveit-Moe sterke proletære innslag. LO-lederen måtte gå ut for å røyke.

<B>FANITULLEN: Vertinne Hanne Ulltveit-Moe geleider Torbjørn Jagland inn til festmiddag til tonene fra felespiller Monica Skaro. Jaglands tvillingbror Helge og mor Ingrid kommer like bak sammen med Torbjørns sønn Anders.
<B>VERTEN OG TRUBADUREN:</B> Verftseier Jens Ulltveit-Moe arm i arm med næringsminister Grete Knudsen som sto for kveldens musikalske innslag.