Splid om «superlærerne» - regjeringen satser videre

Lærerforeningene er splittet om regjeringens pakke til flere lærerspesialister. - Helt uforståelig, mener Skolenes landsforbund. - Veldig positivt, mener Norsk Lektorlag.

SPESIALIST: Ole Henrik Ishoel er lærerspesialist på Mailand videregående skole. Selv skulle han gjerne hatt mer tid til oppgavene.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SPESIALIST: Ole Henrik Ishoel er lærerspesialist på Mailand videregående skole. Selv skulle han gjerne hatt mer tid til oppgavene. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag skrev Dagbladet om at regjeringen har satt av 50 millioner kroner i det kommende statsbudsjettet til flere lærerspesialister og høyere lønnstillegg til lærerne som får denne statusen.

Lærerne selv er splittet i synet på ordningen.

Leder Anne Finborud i Skolenes landsforbund reagerer sterkt på at pilotprosjektet videreføres og utvides.

- Helt uforståelig, sier hun til Dagbladet. Hun fortsetter:

- Vi mener at kunnskapsminister Jan Tore Sanner burde avvikle ordningen og erkjenne at regjeringen gjorde en lei feil når de innførte dette.

- Veldig positivt

Leder Rita Helgesen i Norsk Lektorlag har helt motsatt syn.

- Vi synes det er veldig positivt. Vi ønsker flere faglige karriereveier i skolen, og dette er nettopp en sånn karrierevei hvor man kan utvikle seg faglig og styrke undervisningstilbudet, sier hun til Dagbladet.

Utdanningsforbundet vil ikke være like bastant i konklusjonene sine, men mener dette er en uheldig prioritering nå.

- Vi er ikke imot en ordning med lærerspesialister, men denne ordningen har store svakheter som må ryddes opp i før det øses mer penger inn, sier leder Steffen Handal til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.