Splitter nytt Beijing-hotell rasert av brann

- Det lå kasser med fyrverkeri overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En voldsom brann har rasert deler av det splitter nye fjernsynssenteret i Kinas hovedstad Beijing. Bygningen som ble ødelagt, skulle huse et hotell for gjester til det statlige fjernsynsselskapet CCTV.

Brannen mandag ble trolig utløst av fyrverkeri som ble sendt opp i forbindelse med avslutningen av den kinesiske nyttårsfeiringen. Det tok brannmannskapene nesten fire timer å få kontroll med flammene.

Ifølge de foreløpige meldingene var ingen omkommet eller alvorlig skadd i brannen i hotellbygget, som ligger bare noen hundre meter fra CCTVs nye fjernsynstårn. Dette tårnet, tegnet av stjernearkitekten Rem Koolhaas, er 234 meter høyt og Beijings nye stolthet.

Mandarin Oriental-hotellet med 200 luksusrom ble tatt i midlertidig bruk under sommer-OL i Beijing i fjor, men sto nå tomt.

- Det lå kasser med fyrverkeri lagret overalt, fortalte et øyenvitne ifølge nyhetsbyrået DPA mandag.

Som alle andre steder i Beijing ble det ved avslutningen av den såkalte lyktefesten mandag avfyrt store mengder fyrverkeri ved CCTV-senteret. Væpnet politi og halvmilitære sikkerhetsstyrker holdt hundrevis av nysgjerrige på trygg avstand fra brannen mandag. (NTB)