Splitter opp norsk million-støtte

Ved å splitte opp de norske bidragene i flere undergrupper framstår det som at Norge gir langt mindre til Clinton-stiftelsen enn vi egentlig gjør. Donald Trump lot seg lure.

Børge Brende er blant de aller største utenlandske bidragsyterne til familiestiftelsen til presidentkandidat Hillary Clinton. Her er de to sammen på et møte om nye griller og komfyrer til verdens fattige. Foto:  Bebeto Matthews/AP
Børge Brende er blant de aller største utenlandske bidragsyterne til familiestiftelsen til presidentkandidat Hillary Clinton. Her er de to sammen på et møte om nye griller og komfyrer til verdens fattige. Foto:  Bebeto Matthews/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På sine hjemmesider oppgir Clinton-stiftelsen at de har mottatt opp mot 300 millioner kroner fra Norge. Tall fra Norad viser at Norges bidrag i realiteten er nesten dobbelt så høyt.

Hillary Clinton er i hardt vær. Hun angripes fra både høyre og venstre for at stiftelsen til verdens mektigste familie har tatt i mot store summer fra utenlandske myndigheter. Både Donald Trump og hennes demokratiske rival Bernie Sanders peker på at pengegavene svekker hennes uavhengighet.

Og en av de aller største bidragsyterne til Clinton-stiftelsen er Norge. Men akkurat hvor stor bidragsyter Norge er, går ikke umiddelbart fram av den dokumentasjonen Clinton-stiftelsen legger på bordet. På sine nettsider skriver de at de har mottatt mellom 10 og 25 millioner dollar fra kongeriket Norge, noe som med dagens kurs tilsvarer at støtten skal ligge på mellom 85 og 210 millioner kroner.

«Listen består av de som har gitt støtte eller donasjoner for å fremme arbeidet til alle deler av Clinton-stiftelsen», står det på fondets hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer