Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Splittet av borgerkrig

Sierra Leone har vært rammet av borgerkrig siden 23. mars 1991. De fleste av landets 5,3 millioner mennesker er direkte berørt av krigen, og flere tusen er drept i kampene. Flyktningestrømmen fra landet er stor, og de fleste flykter til andre land i Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omlag 60 prosent av Sierra Leones befolkning er muslimer. Rundt 10 prosent er kristne, mens 30 prosent tilhører lokale religioner. Engelsk er det offisielle språket i landet, men mange snakker de nasjonale språkene krio, temme og mende.

Sierra Leone grenser til Liberia og Guinea. Landet regnes som verdens fattigste, men det skyldes først og fremst at landets naturressurser ikke er forvaltet på en god måte, og på grunn av krigsherjingene i landet, ifølge et faktaskriv fra Flyktningerådet. Sierra Leone har store forekomster av diamanter og andre mineraler. I tillegg produserer og eksporterer landet kakao, kaffe og fisk.

Borgerkrigen i landet pågår fortsatt, men det er innført våpenhvile i Freetown. I dag utkjempes kamper i de nordlige og østlige delene av landet. Rundt 500 000 av landets innbyggere har flyktet til andre afrikanske stater. Rundt 700 000 har flyktet internt i landet.

Et av problemene i Sierra Leone er at mange mennesker er funksjonshemmede på grunn av krigshandlinger i landet. Svært mange har fått amputert armer eller ben som en del av terrorer mot befolkningen. I tillegg er spedbarnsdødligheten i landet stor. I følge tall fra Flyktningerådet dør 126 av 1000 fødte barn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media