Baneheia-saken

Splittet tro på at sannheten avsløres

Hva var det egentlig som skjedde da Baneheia-drapene fant sted for 21 år siden? Fire av ti tror svaret vil komme for en dag nå som saken er tatt opp igjen.

1. Juni 2021 forlot Viggo Kristiansen Ila fengsel og forvaringsanstalt. Nå håper han å få en ny rettssak, det vil også pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Bones/NTB/Arkiv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nye DNA-undersøkelser og helt nye avhør er blant etterforskningsmaterialet som kan munne ut i en ny rettssak for å avdekke sannheten om hva som skjedde i Baneheia 19. mai i 2000. Mens Jan Helge Andersen har tilstått og sonet for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10), har Viggo Kristiansen hele tida nektet for at han var til stede.

I februar ble det besluttet at Kristiansen, som ble dømt til 21 års forvaring, skal få saken sin gjenopptatt. I en undersøkelse utført av Ipsos for Dagbladet svarer fire av ti at de har meget stor eller ganske stor tillit til at prosessen med gjenopptakelsen vil avsløre sannheten rundt Baneheia-drapene.

Undersøkelsen ble gjennomført av Ipsos på web i tida 14.-24. juni. Det ble gjennomført 1008 intervjuer i befolkningen 18 år+.

- Vanskeligere og vanskeligere

Privatetterforsker Tore Sandberg har i flere tiår jobbet med å få gjenopptatt gamle saker. I dag jobber 77-åringen fremdeles aktivt, ti år etter at han ble pensjonist, og prøver for tida å få Orderud-saken gjenopptatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer