Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Säpo avviser attentatarrestasjon

- En fjær har blitt til fem høns, sier Säpo om det planlagte attentatet mot statsministerfruen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi dementerer opplysningene om at en mann er pågrepet og siktet for attentatplaner mot kona til den svenske statsministeren.

- En fjær har blitt til fem høns, sier påtalemyndigheten.

Avisa Aftonbladet skriver torsdag at en 42 år gammel mentalt syk mann er pågrepet etter å ha planlagt å drepe Filippa Reinfeldt, som er gift med statsminister Fredrik Reinfeldt.

Torsdag formiddag sendte Säpo, det svenske sikkerhetspolitiet, ut en pressemelding der de dementerer opplysningene.

Säpo bruker vanligvis ikke å kommentere trusler og beskyttelse av konkrete personer, men valgte å gjøre et unntak etter oppslaget i den svenske tabloidavisen og «den påfølgende interessen i mediene».
Var syk
- Det som har hendt er at en person frivillig har oppsøkt sykehusbehandling etter å ha følt seg veldig dårlig. I samtale med helsepersonell har mannen kommet med opplysninger som har ført til at han nå er tvangsinnlagt for psykiatrisk behandling. Ingen personer er pågrepet. Ingen etterforskning pågår. Ingen ransakelse av mannens bolig har skjedd. Ingen person er transportert til psykiatrisk avdeling på Huddinge sykehus av bevæpnede politifolk i svarte hetter, skriver Säpo i pressemeldingen.

Ifølge Aftonbladet skal 42-åringen ha forklart at motivet for å drepe Filippa Reinfeldt skulle være å ramme statsministeren selv. Avisa skriver også at mannen ble avhørt av politiet onsdag kveld.

Disse opplysningene dementeres også av Säpo og sjefanklager Tomas Lindstrand ved det svenske påtalemyndigheten for sikkerhetssaker, som er den som skulle ha pågrepet mannen dersom det hadde vært tilfelle.


- Fjær ble fem høns
- Dette er en fjær som har blitt til fem høns. Ingen er pågrepet, ingen er siktet og ingen husransakelse er gjennomført, sier Lindstrand til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Lindstrand ble mannen tatt hånd om i henhold til loven om psykiatrisk tvangsbehandling etter å ha fortalt legen sin at han ville drepe noen. Politiet fraktet deretter mannen til behandling på rettspsykiatrisk avdeling på Huddinge sykehus i Stockholm.

- Sikkerhetspolitiet bedømmer denne saken til ikke å være en sak uten om det vanlige. Hvert år håndteres et stort antall lignende saker, skriver Säpo videre i pressemeldingen.

OVERDREVET: Ryktene om den svenske statsministerfruens planlagte død er sterkt overdrevet, sier det svenske sikkerhetspolitiet. Her er Filippa og Fredik Reinfeldt sammen. Foto: SCANPIX
OVERDREVET: Ryktene om den svenske statsministerfruens planlagte død er sterkt overdrevet, sier det svenske sikkerhetspolitiet. Her er Filippa og Fredik Reinfeldt sammen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Sikkerhetspolitiet vil ikke gi flere opplysninger i saken av hensyn til mannens rettssikkerhet, og fordi myndighetene ikke opplyser om arbeid om personbeskyttelse, står det videre i pressemeldingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling