Säpo bekrefter: - Advarsel kom fra bomberen

«Nå skal deres barn, døtre og søstre dø, slik våre brødre og søstre og barn dør.»

TERROR: Bildet viser en brannmann som forsøker å få kontroll over flammene i Stockholm lørdag ettermiddag. Politiet mener mannen som var ansvarlig for eksplosjonene, er den samme som sendte en e-post med varsel om at det skulle skje et angrep. Foto: REUTERS/SCANPIX
TERROR: Bildet viser en brannmann som forsøker å få kontroll over flammene i Stockholm lørdag ettermiddag. Politiet mener mannen som var ansvarlig for eksplosjonene, er den samme som sendte en e-post med varsel om at det skulle skje et angrep. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo mener mannen som sprengte seg selv i lufta i Stockholm lørdag, er den samme som tidligere på dagen via e-post varslet om at det skulle skje et angrep.

I e-posten, som blant annet ble sendt til det svenske nyhetsbyrået TT, var det lagt ved en lydfil der angrepet ble varslet.

«Nå skal deres barn, døtre og søstre dø, slik våre brødre og søstre og barn dør», het det e-posten.

Sjefanalytiker ved Säpos antiterrorgruppe, Malena Rembe, fortalte i radioprogrammet P1-Morgon mandag at politiet mener mannen som sendte e-posten, er den samme som døde i eksplosjonen.

Politiet har ennå ikke fastslått identiteten til mannen, men ifølge flere svenske medier skal det dreie seg om en 28 år gammel mann som er født i Irak, og delvis oppvokst i Sverige.

(NTB)