Spøk og alvor etter tvillingdeling

Tilstanden er fortsatt kritisk for de siamesiske tvillingene, men legene tillater seg en forsiktig spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden vil være kritiske for de atskilte siamesiske tvillingsøstrene i flere dager, sier legene i Los Angeles. Den ene søsteren fikk hjerneblødning etter operasjonen.

- Vi føler at også Maria Teresas utsikter er gode, sier Jorge Lazareff, sjefskirurg ved teamet som gjennomførte den 22 timer lange operasjonen ved universitetssykehuset.

Komplikasjonen ble først beskrevet som en blødning på hjernens overflate, men diagnosen ble senere endret til blodansamling i hjernen.

Tilstanden for søsteren Maria de Jesus beskrives som stabil, men kritisk. Begge er bevisstløse og under tung narkose.

Det er for tidlig å si om de har fått skader på hjernen. Men optimismen i operasjonssalen steg betraktelig da det viste seg at søstrenes hjerner var helt atskilt og ikke delvis sammenvokst, slik man opprinnelig fryktet.

Legene tillater seg etterhvert å spøke litt i alvoret.

På spørsmål om ukjente om noen år vil kunne se at jentenes hoder en gang hang sammen, antydet en av teamet i går at de vil trenge litt kreativ hårpleie.

- Vi hadde ikke nok hud til hodebunnen. Dermed er ikke frisyren akkurat nå særlig bedre enn den noen grunnfagsstudenter her pryder seg med, sa Henry Kawamoto, sjef for plastisk kirurgi ved universitetsklinikken.

Maria og Maria ble født 25. juli i fjor med hodeskallene sammenvokst og ansiktene vendt fra hverandre. De guatemalanske søstrenes tvillingskjebne har vakt stor oppmerksomhet verden over.

<B>DELT: Maria de Jesus Quiej Alvarez etter den 22 timer lange operasjonen. Både hun og tvillingsøsteren ligger fremdeles i dyp koma.
<B>FØR OPERASJONEN: De guatemalanske tvillingene Maria og Maria før operasjonen.