SPØKER: Gjengangeren på Vaterholmen skal være den tyske offiseren Josef, som angivelig begikk selvmord ved å henge seg i et rom i andre etasje i dette huset - den såkalte Løytnantsboligen. Nå huser boligen et titalls av asylmottakets 83 asylsøkere.  Foto: Elin Sofie Lorvik,
Verdalingen
SPØKER: Gjengangeren på Vaterholmen skal være den tyske offiseren Josef, som angivelig begikk selvmord ved å henge seg i et rom i andre etasje i dette huset - den såkalte Løytnantsboligen. Nå huser boligen et titalls av asylmottakets 83 asylsøkere. Foto: Elin Sofie Lorvik, VerdalingenVis mer

Spøkelse skaper frykt på asylmottak i Verdal

Politiet måtte ut og trøste i natt. Mottaksleder mener lokalavisa har skapt spøkelseshysteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Ett eller flere spøkelser skaper nå problemer ved asylmottaket på Vaterholmen i Verdal. Mottaket ligger i en gammel nedlagt militærleir som siden 60-tallet har vært opphavet til mang en spøkelseshistorie.

Grytidlig i dag morges måtte en politipatrulje ut og roe ned redde beboere som hevdet å ha opplevd spøkelset igjen.

- Vi fikk meldingen klokken 05.28. Patruljen på stedet rapporterte at beboerne «ser spøkelser på høylys dag, selv om det er bekmørkt». De var redde, og mente å ha opplevd skuffer og skap som åpnet seg. Politipatruljen trøstet og fikk roet ned situasjonen, opplyser operasjonsleder Lars Erik Besseberg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Kjent spøkelseshusOperasjonslederen er godt kjent med historiene som knyttes til den nedlagte militærleiren. Men det er første gangen han har opplevd at politiet har måttet bistå.

- Men historiene har vi jo hørt. Personer som går i trappene eller slår hardt i dørene, og lyden av tropper i marsj.

Skylder på lokalavisaSpøkelseshistoriene på Vaterholmen er slett ingen spøk for mottaksleder Lars Gunnar Marken. Han er tvert om oppgitt over spøkelsesangsten som har oppstått i og rundt mottaket.

- Dette er skapt av en journalist i Trønder-Avisa. Han var oppe her like før jul og skremte våre beboere med den gamle historien, sier Marken til Dagbladet.

- Skremte dem skikkeligTrønder-Avisa besøkte mottaket og skrev flere saker om hvordan asylsøkerne der hadde hatt mystiske opplevelser knyttet til den gamle spøkelseshistorien rundt «Løytnantsboligen» i gamle Vaterholmen militærleir.

- Det var ingen av beboerne her oppe som hadde sett eller hørt noe spøkelse før Trønder-Avisa dukket opp. Men så fikk de hele historien med bilder og detaljer. Journalisten skremte dem skikkelig. Dette går jo inn på folk som er litt tandre og kanskje har større tro på det overnaturlige enn andre, sier Marken.

Beryktet spøkelseshusMen det er slett ikke bare Trønder-Avisa som har holdt liv i spøkelset på Vaterholmen. Verdalingen har gjestet huset flere ganger. NRKs «Norge Rundt» laget innslag i 2008, og lokalt er det både skrevet artikler og bøker om gjenferdene siden 60-tallet.
 
Opphavet til spøkelset skal være den tyske offiseren Josef som under den andre verdenskrig skal ha begått selvmord i et rom i den såkalte «Løytnantsboligen» etter å ha fått beskjed om at han skulle sendes til østfronten.

Avviser kritikkenJournalist Espen Leirset i Trønder-Avisa avviser kritikken mottakslederen retter mot ham. Tvert om mener han det er av offentlig interesse at mottaket flyttet inn i et av distriktets mest beryktede spøkelseshus.

- Det er sikkert riktig at beboerne ikke ble gjort kjent med dette da de flyttet inn. Men dette er nærområdets mest beryktede spøkelseshus. Jeg er selv vokst opp her, hvor alle kjenner historiene om spøkelset i «Løytnantsboligen». Det er ingen hemmelighet. Og da er det naturlig at lokalavisa skriver om det, sier Leirset.