Spøkelsesbyen Genova

Idet de første demonstrantene inntar Genova er store deler av sentrum lagt helt øde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den vanligvis livlige havnebyen har gjennomgått en voldsom forandring før topplederne fra sju vestlige land og Russland møtes der på fredag. Gater og cafeer er tomme. Butikker er stengt og mange av dem barrikadert med planker for å forhindre hærverk fra steinkastende demonstranter.

Hele det indre sentrum av byen som skal huse G8-toppmøtet er nå stengt av av en 10 kilometer lang «rød sone». Jerngitter sperrer av sidegatene og de som vil innenfor må framvise godkjent passérseddel, melder Associated Press. Ingen biler slipper forbi sperringene, og innefor har de fastboende fått beskjed om av sikkerhetsgrunner å ikke sette igjen bager og sekker på gata.

Den lokale handelsstanden anslår at bare en fjerdedel av butikkene kommer til å holde åpent under toppmøtet.

Kom i dag

Imens har det første toget med demonstranter kommet. Et eget spesialtog med 700-800 mennesker ankom i dag den tomme Brignole-stasjonen i Genova fra Roma. Der ble de straks tatt grundig hånd om av politiet. Noen av demonstrantene hadde med seg hjemmelagede skjold.

Også byens fire McDonald's-restauranter er forberedt på gateslag. Kjeden har vært et kjært mål for steinkastende demonstranter og alle filialene i Genova er nå stengt og vinduene er barrikadert igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer