Spøkelsesflyet styrtet utenfor Jamaica

Minner om Helios-ulykken sier norske fly-eksperter

FLYULYKKE : Flyet av typen Socata TBM-700 styrtet utenfor Jamaica like før klokka 2100 norsk tid. Flyet var i luften i ca. fem timer. De siste fire timene hadde det ingen kontakt med omverdenen. Foto: Wikimedia commons/Google maps
FLYULYKKE : Flyet av typen Socata TBM-700 styrtet utenfor Jamaica like før klokka 2100 norsk tid. Flyet var i luften i ca. fem timer. De siste fire timene hadde det ingen kontakt med omverdenen. Foto: Wikimedia commons/Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) : Et fly av typen Socata TBM-700 har styrtet utenfor Jamaica. Antallet passasjerer er ikke bekreftet. CNN melder at det skal ha vært én passjasjer og to piloter ombord i flyet.

Flyet fløy fra New York og skulle egentlig landet i Naples i Florida, men fortsatte mot cubansk luftrom.

Pilotene på de amerikanske F15-flyene som tok opp jakten på spøkelsesflyet fortalte at vinduene var dekket av rim. Det kan bety at kabintrykket hadde forsvunnet, og at passasjerene ombord var bevisstløse eller døde.

NBCNews sier piloten i flyet skal ha blitt observert "bevisstløs og liggende over flykontrollene".

Den amerikanske luftforsvarskommandoen NORAD varslet kubanske myndigheter, og de amerikanske jagerflyene gikk ikke inn i cubansk luftrom. Der tok cubanske jagerfly over overvåkingen av spøkelsesflyet.   Tilhører eiendomsutvikler Flyet tilhører ifølge amerikanske aviser en eiendomsutvikler. Han svarer ikke på telefonanrop fra amerikansk media. CNN melder om at det skal være to piloter om bord.

Rundt klokken halv ni forsvant flyet fra Flightradar og andre flysporingstjenester. Da var flyet like nord for Jamaica. Like etter ble det rapportert at flyet hadde styrtet i sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer