Spøkelseshvite Olivia ble født «uten blod»

Legene ga henne to timer igjen å leve. Nå har hun klart seg i seks måneder.

 SVÆRT LAV HEMOGLOBINVERDI : Her ligger lille Olivia Norton timer etter at hun ble født med dramatisk lave verdier av hemoglobin. Foto: SWNS
SVÆRT LAV HEMOGLOBINVERDI : Her ligger lille Olivia Norton timer etter at hun ble født med dramatisk lave verdier av hemoglobin. Foto: SWNSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Legene ved sykehuset mener det er et mirakel at hun har overlevd, etter at hun ble født med et alvorlig tilfelle av blodsykdommen anemi.

Nyfødte Olivia Norton fra Witham i England hadde en hemoglobinverdi på tre gram per desiliter blod. Dette nivået er så lavt at det ikke kan klassifiseres som blod, ifølge Daily Mail. Gjennomsnittsverdien for en nyfødt baby ligger på 18.

En sykepleier ved sykehuset forteller at hun ikke har sett så lave verdier i løpet av sin 20 år lange yrkesliv.

- Det er et mirakel at hun overlevde. Hun var utrolig blek da hun ble født. I tillegg hadde hun problemer med å puste, sier Sharon Pilgrim til avisa.

Hemoglobin er et livsviktig protein i blodet som frakter oksygen til cellene og karbiondioksid ut. Uten dette proteinet mister blodet sin rødfarge og huden blir blek.

- Utrolig skremmende Babyens mor, Louise Bearman, forteller at hennes første fødsel var skremmende.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente meg. Men jeg ble overrasket over hvor blek hun var. Det var utrolig skremmende, sier hun til avisa.

På grunn av den lave hemoglobinverdien ga legene babyen to timer igjen å leve. Men jenta har hittil motbevist alle spådommer. Kort tid etter fødselen ble det gjennomført flere transfusjoner som antagelig reddet livet hennes.

- Det var helt utrolig da hun fikk blodoverføring slik at hun gradvis endret hudfarge til rosa, forteller moren.

Sluttet å sparke Foreldrene til jenta oppdaget allerede før fødselen at noe var feil, da Olivia plutselig sluttet å sparke i tre dager.

Deretter dro de til sykehuset for å få sjekket ut hva som var galt. Etter et kvarters scan uten noe tegn til bevegelse ble sykepleieren alvorlig bekymret.

Olivia ble derfor født med keisersnitt, hele seks uker før termin.

- Legene har fortsatt ikke forstått hva som skjedde. Det er en utrolig sak som viser hvor viktig det er at mødre bruker babyens bevegelser som indikator på helsen, sier den ferske moren til avisa.