Spøkelseshvite Olivia ble født «uten blod»

Legene ga henne to timer igjen å leve. Nå har hun klart seg i seks måneder.

SVÆRT LAV HEMOGLOBINVERDI : Her ligger lille Olivia Norton timer etter at hun ble født med dramatisk lave verdier av hemoglobin. Foto: SWNS
SVÆRT LAV HEMOGLOBINVERDI : Her ligger lille Olivia Norton timer etter at hun ble født med dramatisk lave verdier av hemoglobin. Foto: SWNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Legene ved sykehuset mener det er et mirakel at hun har overlevd, etter at hun ble født med et alvorlig tilfelle av blodsykdommen anemi.

Nyfødte Olivia Norton fra Witham i England hadde en hemoglobinverdi på tre gram per desiliter blod. Dette nivået er så lavt at det ikke kan klassifiseres som blod, ifølge Daily Mail. Gjennomsnittsverdien for en nyfødt baby ligger på 18.

En sykepleier ved sykehuset forteller at hun ikke har sett så lave verdier i løpet av sin 20 år lange yrkesliv.

- Det er et mirakel at hun overlevde. Hun var utrolig blek da hun ble født. I tillegg hadde hun problemer med å puste, sier Sharon Pilgrim til avisa.

Hemoglobin er et livsviktig protein i blodet som frakter oksygen til cellene og karbiondioksid ut. Uten dette proteinet mister blodet sin rødfarge og huden blir blek.

- Utrolig skremmende Babyens mor, Louise Bearman, forteller at hennes første fødsel var skremmende.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente meg. Men jeg ble overrasket over hvor blek hun var. Det var utrolig skremmende, sier hun til avisa.

På grunn av den lave hemoglobinverdien ga legene babyen to timer igjen å leve. Men jenta har hittil motbevist alle spådommer. Kort tid etter fødselen ble det gjennomført flere transfusjoner som antagelig reddet livet hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer