«Spøkelsesreke» overrasker

En kvinne ble møtt av et skremmende syn da hun åpnet rekeposen.

SPØKELSE? Denne fisken dukket opp blant rekene. Kvinnen som gjorde oppdagelsen i rekeposen fikk litt av et sjokk. Foto: Privat
SPØKELSE? Denne fisken dukket opp blant rekene. Kvinnen som gjorde oppdagelsen i rekeposen fikk litt av et sjokk. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var litt av et stygt syn. Jeg ble veldig overrasket.

Det sier kvinnen som for noen uker siden trodde hun skulle kose seg med rekene hun nettopp hadde kjøpt på en Meny-butikk i Strømmen.

Til Dagbladet sier kvinnen at hun fikk litt av et sjokk da hun åpnet rekeposen. For midt blant rekene dukket det opp en guffen skapning.

- Den ser jo ut som et spøkelse. Og det er ikke jo ikke noe sånt man regner med å finne i rekeposen, sier hun til Romerikes Blad (RB), som først omtalte saken.

Hva slags fisk det er snakk om, som nærmest stirrer med døde øyne, er hun ikke sikker på.

- Gleden forsvant

Kvinnen understreker overfor RB at hun er en trofast kunde i matbutikken, og hun regner med at fisken kunne ha dukket opp blant reker i hvilken som helst matbutikk.

Hun ønsker derfor å være anonym, fordi hun ikke er ute etter «å ta» butikken.

- Jeg spiste rekene, men gleden over måltidet forsvant litt, det må jeg innrømme, sier hun til avisa.

Reke-episoden har ikke skremt kvinnen nok til at hun ikke vil kjøpe reker i den samme matbutikken.

Da Dag Olav Mollan dro opp trålen håpet han på reker. Synet var noe helt annet. Vis mer

Mysteriet kan være løst

Arild Folkvord, professor ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Bergen, mener å ha svaret på hvilken fisk som hadde lurt seg inn i garnet blant rekene.

- Det ser ut til å være restene av en krokulke basert på piggene på gjellelokket, skriver han i en e-post til Dagbladet.

En krokulke er en fiskeart i ulkefamilien som lever langs hele norskekysten. Den lever normalt på 35-900 meters dyp, ifølge Store norske leksikon.

Kategoriinnkjøpssjef i Unil, Meny-eier Norgesgruppens datterselskap, Stian Torsdal, sier det dreier seg om en fisk som har kommet med i trålene da rekene ble fisket.

Dette skal ikke skje, men kan skje.

- Ufarlig

- Normen i industrien er at én fisk per 10 kilo reker er «akseptabelt». Dette vil ikke påvirke kvaliteten på rekene, men jeg forstår selvsagt at man kan bli usikker, spesielt når fisken i tillegg ikke har utseendet med seg, skriver Torsdal i en e-post til Dagbladet.

Han er enig i at den aktuelle fisken er en ulkefisk.

- Det er svært mange ulkearter, 1300 i verden. Vi tror at dette kan dreie seg om Panserulke – Hooknose – Agonus cataphrctus, uten at vi kan være helt sikre på dette uten å ha sendt fisken inn til fagfolk, sier Torsdal og avslutter:

- Fisken er uansett helt ufarlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer