Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spøkelsesskipet «Ljubov Orlova» har drevet ensomt på havet i ett år, fullt av kannibalrotter

Frykter skipet skal treffe De britiske øyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet): Det pensjonerte russiske cruiseskipet «Ljubov Orlova» har drevet fritt i Atlanterhavet i over et år.

Skipet har verken mannskap, motorkraft eller strøm.

Det eneste som skal være igjen på skipet er hundrevis av rotter som har måttet spise hverandre for å overleve.

Frykter britisk landgang Britiske eksperter advarer i dag overfor tabloidavisa The Sun (krever innlogging) at skiper er på vei mot Storbritannia.

Skipsberger Pim de Rhoodes, er på jakt etter skipet ved Storbritannias kyst i disse dager. Han har i dag fortalt avisa om hvilke tilstander som venter den som finner skipet.

- Det vil være masse rotter som spiser hverandre. Hvis jeg kommer om bord, må jeg ta de ut med gift. Skipet flyter ett eller annet sted der ute, sier han, ifølge The Independent.

Årsaken til at britiske eksperter skal vente skipet, er fordi det er plukket opp nødsignaler.

Konklusjonen er at skipet må være der ute et sted fordi nødradioene på livbåtene ennå ikke har falt av.

12. mars i fjor ble det registrert ett signal, før det elleve dager etter ble registrert ett til. Signalene kom trolig fra fra livbåter som hadde falt av båten. Signalene viste at skipet trolig hadde nådd to tredeler av ferden over Atlanterhavet.

Én uke etterpå ble skal et uidentifisert objekt, på omtrent samme størrelse, har blitt sett utenfor Skottlands-kysten. På tross av søk med fly ble det aldri verifisert at «Ljubov Orlova» fløt utenfor kysten.

Reiv seg løs under slep «Ljubov Orlova» ble bygget i datidens Jugoslavia i 1976. Skipet er forsterket for å tåle å gå i tykk is, og ble brukt som cruiseskip i Antarktis i flere år. Skipet er navngitt etter den russiske filmstjernen med samme navn.

I 2010 ble skipet forlatt i den kanadiske provinsen Newfoundland helt nord i Canada. Årsaken var at eierne skyldte store penger og ikke fikk betalt mannskapet.

23. januar i fjor ble det bestemt at skipet skulle slepes til et skipshuggeri i Den dominikanske republikk.

Slepet røyk kort tid etter avreise, et annet fartøy prøvde å få et nytt slep på plass, men skipet kom igjen i drift.

Det ble gjort flere forsøk på å få kontroll over det pensjonerte cruiseskipet, men foreløpig uten hell.

Ifølgte Independent var imidlertid kanadiske myndigheter fornøyd med at skipet drev ut i internasjonalt farvann, da det ikke lenger var noen trussel for kanadiske offshore-oljeinstallasjoner.

Sjefen i den irske kystvakta, Chris Reynolds, sier ifølge avisa at det er større sannsynlighet for at «Ljubov Orlova» utgjør en trussel enn at det ikke gjør det.

- Det har vært noen skikkelige stormer de siste månedene, men det skal mye til å senke et sånt skip, så vi må holde oss årvåkne, sier han.

GAMMELT CRUISESKIP: «Ljublov Orlova» ble Lagd i 1976 og ble brukt som cruiseskip i Antarktis. Foto: "AFP PHOTO / DIETMAR HASENPUSCH"
GAMMELT CRUISESKIP: «Ljublov Orlova» ble Lagd i 1976 og ble brukt som cruiseskip i Antarktis. Foto: "AFP PHOTO / DIETMAR HASENPUSCH" Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling