Petter Stordalen:

Spøker med svenskene

Ving-kunde Mikael Vigvinter ble forvirret da han oppdaget hotellkongen Petter Stordalens forsøk på å spille svenskene et puss.

ENGASJERT: Petter Stordalen var sedvanlig energisk da han fortalte norsk presse om planene videre for Ving. Stillbilde: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Per Ervland / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I oktober kunngjorde hotellkongen Petter Stordalen at han kjøper opp Ving-gruppen sammen med oppkjøpsfondene Altor og TDR Capital etter Thomas Cook-konkursen.

- Jeg har mye hjerte og har fått med noen partnere som har mye hjerne, så det er en perfekt kombo, sa en energisk Stordalen.

Nå har svenske Mikael Vigvinter oppdaget at et av Stordalens første trekk har vært å spille svenskene et puss, melder Expressen. Da han skulle betale for en reise gjennom Ving, oppdaget han at selskapet betalingen skulle inn til, heter Bramserud Driftbolag AB.

Svenskespøk

Selskapet er oppkalt etter Jon Skolmen-karakteren Ole Bramserud i filmen «Sällskapsresan», som var svært populær i både Norge og Sverige på 80-tallet.

- Vi ble veldig usikre på om vi skulle betale. Tenk deg å gå til politiet at man har betalt penger til Bramserud. Da ville man ha blitt erklært idiot, sier Vigvinter.

Ving kunne berolige svensken med at alt var i orden.

«Bramserud er et tilfeldig navn som benyttes, men som kommer til å erstattes. Og det er vår nye norske eier som syntes at det var morsomt med den norske koblingen til Ole Bramserud», skriver pressekontakt i Ving, Charlotte Hallencreut, til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer