Spøker om besvimelsen

I går besvimte Cubas leder Fidel Castro foran flere tusen mennesker. -Jeg lot som om det var en prøve på hvordan jeg kommer til å bli behandlet i min egen begravelse, sa han en stund senere. Les også: Trodde Castro skulle dø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kledd i sin tradisjonelle uniform og under het sol falt Fidel Castro (74) i bakken midt under en TV-tale som han fremførte foran et publikum på flere tusen personer. Ti minutter senere var han tilbake på scenen etter å ha fått oksygentilførsel i en ambulanse like ved, skriver den britiske avisen Guardian.

- Jeg er hel, konstaterte Castro, som skyldte på at han hadde lest for mange dokumenter og beklaget at han hadde gjort så mange mennesker bekymret.

Det er første gang Castro besvimer i full offentlighet og det er første gang han har vært for svak til å fullføre en tale. Han holder vanligvis flere taler i uka og er kjent for å holde et stramt tidsskjema med bare få timers søvn i døgnet.

Castros helsetilstand følges nøye, ikke minst av hans politiske fiender i Miami. Til tross for utallige rykter om Castros sviktende helse, kommenterer aldri myndighetene spekulasjonene, og det er sjelden det kommer ut informasjon om hans helsetilstand.

(NTB)

BESVIMTE: Fidel Castro forsøker å spøke bort gårsdagens episode.Foto: SCANPIX
BESVIMTE: Fidel Castro forsøker å spøke bort gårsdagens episode.Foto: SCANPIX Vis mer
BESVIMTE: Fidel Castro forsøker å spøke bort gårsdagens episode.Foto: SCANPIX