ENIGE: Både Venstre og Frp hamrer løs mot arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) etter at statsråden i dag annonserte sine tiltak for å møte krisen i Nav.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ENIGE: Både Venstre og Frp hamrer løs mot arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) etter at statsråden i dag annonserte sine tiltak for å møte krisen i Nav. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Sponheim: - Arrogant av Andersen

Regjeringen varsler at meldingen om Nav først kommer 20. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uklokt og arrogant, sier Venstre-leder Lars Sponheim om at regjeringen varsler at meldingen om Nav først kommer 20. mars.


- Skulle bare mangle

Nyheten fra arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) mandag om at Nav får beholde de midlertidige ansatte som etaten hadde ved inngangen til 2009, mener Sponheim ikke er noe å rope høyt om:

- Det skulle bare mangle! var Venstre-lederens umiddelbare kommentar.

At meldingen til Stortinget om Nav er lovet å komme senest 20. mars, er altfor sent, mener Sponheim:

Ferie

- Det er nå to uker siden en samlet opposisjon ba om en bred redegjørelse. I mellomtiden har statsråden vært på ferie og nå sier han at han først kommer til Stortinget i slutten av neste måned. Det er både uklokt og arrogant, sier han til NTB.

Sponheim tror at Andersen snart er den eneste som mener at han har oversikt og kontroll over utviklingen i Nav.

- Utsetter Nav

Forslaget om å utsette neste steg i reformen, som statsminister Jens Stoltenberg (Ap) la fram søndag, er ifølge Sponheim «helt feil strategi og en fallitterklæring».

- Utsettelsen er i realiteten en utsettelse av selve poenget med Nav-reformen. Det er ingen god løsning verken på kort eller lang sikt, sier Sponheim.

Frp raser

Frp-representant Robert Eriksson mener arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) forsøker å pynte på virkeligheten, uten å komme med noe nytt.

- Det Andersen kom med på pressekonferansen mandag er ren brannslukking. Det er et forsøk på å kjøpe seg tid fram til meldingen om Nav kommer til Stortinget 20. mars. Dessverre er det ikke noe av dette som vil hjelpe en eneste bruker av Nav, sier Eriksson som er medlem av Stortingets sosialkomité.

- Ikke strakstiltak

Andersen fortalte mandag at Nav får beholde sine midlertidige ansatte, men var ikke konkret på hvor mange stillinger det innebærer og heller ikke hva de økte rammene er i rene penger.

- Jeg konstaterer at de endelige tiltakene vil vi først få vite 20. mars, og at det han nå legger fram som strakstiltak, i realiteten ikke er noe nytt. Han bare kaller det for strakstiltak i et forsøk på å fremstå som en handlingens mann, sier Eriksson. (©NTB)


(NTB)

KRITISK: Stortingsrepresentant Robert Eriksson, (Frp), fra Nord- Trøndelag.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KRITISK: Stortingsrepresentant Robert Eriksson, (Frp), fra Nord- Trøndelag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer