Sponheim: - Thommessen har en lang vei å gå

Synes ikke nestlederen er klar for å rykke opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim mener nestleder Olaf Thommessen har en svært lang vei å gå hvis han skal etterfølge Sponheim som partileder.

- Veien til å bli partileder er krevende. Det finnes ingen short-cuts. Dette har jeg kommunisert direkte til Olaf, sier Lars Sponheim, som søndag besøkte Unge Venstres sommerleir i Hove-leiren på Tromøy utenfor Arendal.

Venstre-lederen mener Thommessen mangler det helt vesentlige for å bli partileder, nemlig en stortingsplass. Thommessen sa nei til å sitte på Stortinget rett før valget for to år siden, av familiehensyn.

- De som tror det bare er å knipse med fingrene, har ingenting her å gjøre. Jeg har vært partileder i 12 år, men det er først nå jeg føler at jeg er på høyden, sier Sponheim til Aftenposten.

Sponheim har tidligere sagt til Aftenposten at han midtveis i neste stortingsperiode, muligens 2011, kan komme til å trekke seg.

- Men en ny leder må sitte på Stortinget, noe annet er helt umulig for et parti med ambisjoner. Derfor må stortingsgruppen i 2009 ha en partilederkandidat, sier Sponheim. Han mener partiet har en glimrende kandidat allerede, i Trine Skei Grande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer