Sponheim: - Thommessen har en lang vei å gå

Synes ikke nestlederen er klar for å rykke opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim mener nestleder Olaf Thommessen har en svært lang vei å gå hvis han skal etterfølge Sponheim som partileder.

- Veien til å bli partileder er krevende. Det finnes ingen short-cuts. Dette har jeg kommunisert direkte til Olaf, sier Lars Sponheim, som søndag besøkte Unge Venstres sommerleir i Hove-leiren på Tromøy utenfor Arendal.

Venstre-lederen mener Thommessen mangler det helt vesentlige for å bli partileder, nemlig en stortingsplass. Thommessen sa nei til å sitte på Stortinget rett før valget for to år siden, av familiehensyn.

- De som tror det bare er å knipse med fingrene, har ingenting her å gjøre. Jeg har vært partileder i 12 år, men det er først nå jeg føler at jeg er på høyden, sier Sponheim til Aftenposten.

Sponheim har tidligere sagt til Aftenposten at han midtveis i neste stortingsperiode, muligens 2011, kan komme til å trekke seg.

- Men en ny leder må sitte på Stortinget, noe annet er helt umulig for et parti med ambisjoner. Derfor må stortingsgruppen i 2009 ha en partilederkandidat, sier Sponheim. Han mener partiet har en glimrende kandidat allerede, i Trine Skei Grande.

- Skulle Venstre ha behov for en ny leder i morgen, så er det kun Trine Skei Grande, sier han.

(NTB)

VENSTRE-TOPPEN: F.v. nestleder Olaf Thommessen, leder Lars Sponheim og nestleder Trine Skei Grande. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
VENSTRE-TOPPEN: F.v. nestleder Olaf Thommessen, leder Lars Sponheim og nestleder Trine Skei Grande. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer