Sponheim antyder regjeringsskifte

Næringsminister Lars Sponheim (V) tror regjeringa går en tøff tid i vente. Han tror det kan bli regjeringsskifte allerede i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa Sponheim på helgas årsmøtet i Vest-Agder Venstre.

- Det går en grense for hva sentrumspartiene kan tåle av nederlag i Stortinget. Mars vil bli en svært vanskelig måned, og det er fullt mulig at det da blir regjeringsskifte, sa Sponheim ifølge Fædrelandsvennen.

Det er flere betente saker som kommer opp i løpet av kort tid. Både gasskraftsaken og IT Fornebu-saken kan bli svært tøffe.

Sponheim ga uttrykk for at Venstre har betalt en høy pris for å sitte i en regjering med lite parlamentarisk grunnlag. Han sa at partier ville stått fått bedre oppslutning på meningsmålinger hvis de fremdeles hadde vært i opposisjon.

- Fram mot valget høsten 2001 skal Venstre profilere sine egne saker uavhengig om vi fremdeles sitter i regjeringen eller ikke. Det er vi som er det egentlige sentrumspartiet. Venstrefolk er atskillig mer frisinnede og liberale enn KrF-ere, og mye mindre redd for utvikling enn det Senterpartiet er, sa Sponheim ifølge Fædrelandsvennen.