- Sponheim bør ut av regjeringen

Næringsminister Lars Sponheim bør ut av regjeringen og tilbake til Stortinget snarest mulig, mener sentrale Venstre-folk i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget er en arena som Sponheim behersker glimrende, mener de, og konkluderer med at han må tilbake dit for å ta opp kampen med Carl I. Hagen og Thorbjørn Jagland, skriver Trønder-Avisa.

- Venstre har for mange urutinerte på Stortinget. Det er stort behov for å få en toppfigur med tyngde og kraft. Sponheim må tilbake, sier Jarle Haugan fra Levanger, som får full støtte fra Georg Bondø i Namsos.

- Sponheim får ikke brukt sine kvaliteter i regjeringen. Det er Stortinget som er hans arena. Sponheim i Stortinget ville både Venstre og regjeringen ha profitert på, sier Bondø til Trønder-Avisa.

Ivar Grindvik fra Rørvik er heller ikke det minste i tvil:

- Sponheim må frigjøres for å slå tilbake. Rollen han har nå som partileder og næringsminister, er håpløs. Sier han noe som partileder, blir det brukt mot ham i regjeringssammenheng. Sponheim må derfor gå, sier Grindvik.

Han mener at Sponheims talenter ikke blir utnyttet i den posisjonen han nå besitter.

- Hagen og Jagland dominerer fullstendig på Stortinget og i mediene. Det er skrikende behov for en som kan være Venstres og regjeringens talsmann i Stortinget, og da har Sponheim vist at han kan matche hvem det skal være, sier Grindvik.

(NTB)