Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sponheim knuser Karitas homo-løfte

Venstreleder Lars Sponheim vil knuse regjeringens løfte om kjønnsnøytral ekteskapslov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Regjeringen har gjort opp regnskap uten vert, dersom de regner med Venstres støtte for en kjønnsnøytral ekteskapslov, slår Sponheim fast. Han stikker solide kjepper i hjulene for en av likestillingsminister Karita Bekkemellems viktigste saker.

I Soria Moria-erklæringen lover regjeringen å «gå inn for endringer i ekteskapsloven som åpner for ekteskap mellom to av samme kjønn med samme rettigheter som ekteskap mellom to av motsatt kjønn». Men Senterpartiets representanter i Stortinget og regjeringen er fristilt. Dermed har ikke Bekkemellem flertall uten støtte fra andre partier.

 Venstre vil bare støtte et forslag i tråd med partiets egen modell .

Sponheim vil at alt det juridiske knyttet til ekteskap skal være et offentlig anliggende og at alle skal behandles likt overfor staten.

-  Så får det være opp til trossamfunnene å velge hva slags ekteskap de ønsker å velsigne, sier han.

Så klart: Det skall ikke være opp til mennesker hvem de vil gifte seg med, men opp til trossamfunnene hvem de har lyst å velsigne. Foto: Scanpix
Så klart: Det skall ikke være opp til mennesker hvem de vil gifte seg med, men opp til trossamfunnene hvem de har lyst å velsigne. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!