Sponheim kritiserer Sjømannsforbundet

-Det er helt urimelig og helt uansvarlig at lederen i Sjømannsforbundet trekker slike konklusjoner før sjøforklaringen etter Sleipner-ulykken er holdt, sier næringsminister Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i Sjømannsforbundet, Erik Brattvold, sa i dag at Sjøfartsdirektoratet og næringsminister Sponheim må ta på seg skylden for Sleipner-ulykken. Brattvold viste til at Sjømannsforbundet i lang tid har kjempet for å få økt bemanning og bedre redningsutstyr på hurtigbåtene. Han uttalte at Sleipner-ulykken hadde fått mindre omfang dersom det hadde vært flere sjøfolk om bord i båten.

- Før vi trekker de videre konklusjoner må vi avvente utfallet av den rettslige sjøforklaringen og rapporten fra undersøkelseskommisjonen. Det er helt uforståelig for meg at Sjømannsforbundets leder kan trekke slike konklusjoner som han gjør før årsaken til ulykken er klarlagt. Han burde vise den respekt for sine medlemmer, også de om bord på «Sleipner» og det de har vært igjennom, at han avventet en slik klargjøring, sier Sponheim.

(NTB)