Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sponheim langer ut mot Mæle og Ulltveit-Moe

Svarer på angrep.

FORSVARER SEG: Avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim svarer sine kritikere etter angrep i går. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORSVARER SEG: Avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim svarer sine kritikere etter angrep i går. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Venstre-leder Lars Sponheim langer ut mot Jens Ulltveit-Moe og Ola Mæle og sier investoreliten kan takke seg selv for at en endring av formuesskatt er lenger unna enn noensinne.

Ulltveit-Moe og Mæle uttalte tirsdag formiddag til nettavisen E24 at Sponheim har skylden for at de fire ikke-sosialistiske partiene ikke klarte å få flertall.

Sponheim slår tilbake og sier investoreliten har ødelagt mye med sitt forsøk på å gjøre stortingsvalget til et valg om formuesskatt.

- En del av de der folkene har helt usminket gått ut og sagt at man skal ha et regjeringsskifte for ett formål: å bli kvitt formuesskatten. De har ødelagt vanvittig mye mer enn de er klar over, sier Sponheim til Dagens Næringsliv.

Han mener investorene kan ha seg selv å takke for at en endring av formuesskatten er lenger unna enn noen gang før.

Det dramatiske valgresultatet skyldes tvert om at garantien mot Fremskrittspartiet ikke var sterk og troverdig nok. Derfor tapte Venstre velgere til Arbeiderpartiet, tror han.

- Jeg kunne gjort veldig mange ting bedre, men er det noe jeg ikke vil gå tilbake på, så er det garantien. Den skulle bare vært gjort enda sterkere og smartere, sier Sponheim.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling