FORSVARER SEG: Avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim svarer sine kritikere etter angrep i går. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORSVARER SEG: Avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim svarer sine kritikere etter angrep i går. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIXVis mer

Sponheim langer ut mot Mæle og Ulltveit-Moe

Svarer på angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Venstre-leder Lars Sponheim langer ut mot Jens Ulltveit-Moe og Ola Mæle og sier investoreliten kan takke seg selv for at en endring av formuesskatt er lenger unna enn noensinne.

Ulltveit-Moe og Mæle uttalte tirsdag formiddag til nettavisen E24 at Sponheim har skylden for at de fire ikke-sosialistiske partiene ikke klarte å få flertall.

Sponheim slår tilbake og sier investoreliten har ødelagt mye med sitt forsøk på å gjøre stortingsvalget til et valg om formuesskatt.

- En del av de der folkene har helt usminket gått ut og sagt at man skal ha et regjeringsskifte for ett formål: å bli kvitt formuesskatten. De har ødelagt vanvittig mye mer enn de er klar over, sier Sponheim til Dagens Næringsliv.

Han mener investorene kan ha seg selv å takke for at en endring av formuesskatten er lenger unna enn noen gang før.

Det dramatiske valgresultatet skyldes tvert om at garantien mot Fremskrittspartiet ikke var sterk og troverdig nok. Derfor tapte Venstre velgere til Arbeiderpartiet, tror han.

- Jeg kunne gjort veldig mange ting bedre, men er det noe jeg ikke vil gå tilbake på, så er det garantien. Den skulle bare vært gjort enda sterkere og smartere, sier Sponheim.

(NTB)