Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sponheim: Tøft å sitte i regjering

Oslo (NTB): - Partileder Lars Sponheim la ikke skjul på at det til tider er tøft å sitte i en regjering da han innledet til debatt på Venstres landsstyremøte lørdag. Debatten viste da også at det er få motforestillinger til at partiet har kastet seg ut i regjeringseventyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke å komme fra at den som deltar i regjering møter seg selv i døra. Men i møtet med virkeligheten er det Venstre som har hatt den korteste veien å gå. Regjeringen kan få et langt liv. Det er nesten umulig for dagens opposisjon, som fremmer sine særinteresser, å kaste regjeringen.

Går den av, blir det på grunn av det indre liv i regjeringen, sa Sponheim.

Han sa videre at det farligste for regjeringssjef Bondevik blir om ikke suksessen blir rimelig fordelt mellom de tre ulike partiene.

Ufravikelig krav

Sponheim gjorde det klart at Venstre har klare forventninger til hva som skal oppnås i regjeringsposisjon.

- Det skal bli synlig at vi får et grønnere Norge. Det er helt umulig for Venstre å sitte i en regjering som ikke tar overgangen til grønne skatter alvorlig. Det er et ufravikelig krav til de andre at det skal skje en overgang fra røde til grønne skatter. Sporet skal vi se i løpet av våren, slo han fast.

Partilederen kom også inn på Bondeviks verdikommisjon, og mente at tanken om en slik kommisjon hadde slått an blant befolkningen på en helt annen måte enn Jaglands norske hus.

- Vår oppgave blir å sørge for at verdikommisjonen ikke alene blir et seminar på kirketrappa. Vi må sørge for at også de liberale verdiene blir tillagt vekt. En slik kommisjon er en glimrende anledning til å trekke flere interesser med i samfunnspåvirkningen, ikke bare de tunge organisasjonene som går igjen i maktens korridorer, sa Sponheim.

Utålmodighet

Debatten etter Sponheims innledning viste at det også blant Venstres tillitsvalgte kan spores en viss utålmodighet, men at det er bred støtte for den politiske linjen som er valgt.

Blant annet ble det sagt at det ligger en fare i at Venstre kan bli usynliggjort, og at det ikke er partiets fanesaker som blir kjempet fram.

- Det er vanskelig å få fram Venstres positive rolle i det som skjer, konstaterte Aud Folkestad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!