Sponheim truer med regjeringsbrudd

Venstre truer med å bryte ut av regjeringen hvis ikke partiet får større gjennomslag for sin næringspolitikk. - Smertegrensen er nådd, sier partileder og næringsminister Lars Sponheim til Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partilederen legger ikke skjul på at Venstre er misfornøyd med det partiet har oppnådd i næringspolitikken etter ett år i regjering.

Spesielt var forslaget om å utvide sykelønnsordningen tungt å svelge. Forslaget gikk ut på at bedriftene skulle betale for ansattes fravær i en uke ekstra.

- Dette forslaget smertet oss kolossalt, sier Sponheim, som under behandlingen av det reviderte nasjonalbudsjettet i vår ble tvunget av regjeringspartnerne Kristelig Folkeparti og Senterpartiet til å forsvare forslaget.

- Heldigvis ble det nedstemt av Stortinget, sier han.

Advarer Restad

Sponheim gjør det klart at Venstre ikke én gang til kan akseptere at regjeringen rokker ved sykelønnsordningen på en måte som påfører bedriftene større utgifter. I så fall må det skje ved at det samtidig innføres karensdager eller egenandeler.

Venstrelederen advarer også finansminister Gudmund Restad (Sp) mot å belaste næringslivet med nye avgifter for å berge et stramt statsbudsjett til høsten.

- Selvsagt må også næringslivet ta sin del av innstrammingen i vanskelige tider. Men det har de allerede gjort. Strammes det ytterligere inn nå, vil vi raskt få oppleve de første permitteringene, sier Sponheim til Adresseavisen. Venstrelederen understreker at årets lønnsoppgjør og renteøkningen allerede har forverret økonomien til mange bedrifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer