Sponheim vil ikke be om unnskyldning

- Kan ikke ta ansvar for hva folk tenker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Venstre-leder Lars Sponheim vil ikke be Sylvia Brustad om unnskyldning for sin uttalelse om næringsministeren og et fikenblad. Dermed trosser han Aps parlamentariske leder Hill-Marta Solberg som mener han bør beklage det flere mener er ren mobbing av Brustad.

- Nei, jeg kan ikke ta ansvar for hva slags bilder folk får i hodene sine, sier Lars Sponheim til Dagbladet.

- Det jeg har sagt er at det ikke er særlig pent når næringsministeren gjemmer seg bak et fikenblad i Aker-saken. Da er det helt meningsløst at det blir koblet opp til kvinnelige politikere som mener at jeg mobber Sylvia Brustad, sier Sponheim til Dagbladet.

- Det var ikke i mine tanker at det skulle bli oppfattet slik, sier han.

Sponheim får kjeft

Det var til Nettavisen i går at Sponheim uttalte at «Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg». I dagens papirutgave av Dagbladet får Venstre-lederen som øra flagrer av politikerkolleger.

Aps parlamentariske leder Hill-Marta Solberg mener Sponheim bør be om unnskyldning.

- Dette er utrolig flåsete og vulgært, en parlamentarisk leder uverdig. Dette hører ikke hjemme i det politiske ordskiftet, og Sponheim bør be om unnskyldning, sier Solberg til Dagbladet.

- Ustyrtelig morsomt

Da Kristin Halvorsen holdt sin hilsningstale til LO-kongressen langet hun skikkelig ut mot Venstre-lederen.

- Vi vet jo at det ofte er de mannfolka som er størst i kjeften, de mest mannsjåvinistiske, som trenger det minste fikenbladet selv, sa hun til stor latter og fornøyelse i salen.

Selv koste også Sponheim seg kostelig over Halvorsens uttalelse.

- Jeg synes Kristin Halvorsens uttalelse i dag var ustyrtelig morsomt. Det er ikke mobbing av meg på kjønnslig grunnlag. Hvis ikke politikken har rom for slikt, er norsk politikk i ferd med å bli et slags bedehus.

- Da jeg sa som jeg gjorde, snakket jeg fortsatt om Aker-saken. Jeg synes det så stygt ut å gjemme seg bak et fikenblad, når det i realiteten var Røkke som stakk av med seieren, sier Sponheim.