Sponheim vil stramme livreima

Statsbudsjettet regjeringen legger fram om to uker vil smerte mange, lover Venstre-leder Lars Sponheim på partiets landskonferanse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ba partifellene stålsette seg mot de mange og harde protestene budsjettet vil føre til.

- Det er en illusjon å tro at det er mulig å stramme inn uten at det smerter for mange. For noen år siden var det enklere å kutte i overflødig ressursbruk. Nå er vi for lengst inne på friskt kjøtt når det skal strammes inn, sa Sponheim.

Innstrammingene forsvares som nødvendige for å komme renteøkningen til livs. Den rammer blindt og usosialt, de politisk bestemte innstrammingene kan ifølge Venstre-lederen gjøres mer rettferdig.

Fatt mot

Sponheim ville også bruke landskonferansen til å blåse nytt mot inn i partimedlemmene etter rekordlave meningsmålinger ned til 2,6 prosent. Han forsvarte Venstres deltagelse i regjeringen. Partiet får gjennom langt mer nå enn da det ikke var representert på Stortinget eller bare satt i opposisjon.

- Vi er ikke det første regjeringspartiet som får seg en smell når renta går opp. Men som andre regjeringspartier skal vi klare å ta ut gevinsten av vilje og evne til ansvar på valgdagen, sa han.

(NTB)

AVVISER RYKTER:</B> - Vi gjennomfører små og store Venstre-saker hver dag, sa Lars Sponheim og avviste ryktene om at Venstre tross rekordlav oppslutning vurderer å bryte regjeringssamarbeidet.