Sponheims medarbeider har fått kreft

Leif Helge Kongshaug må avbryte valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bengt inn i valgkampen

Åpner for kreftchat

Bengt får nytt håp

Siden våren har hele Norge fulgt kreftkampen til Bengt Eidem, som er politisk rådgiver for Kristin Krohn Devold i Forsvarsdepartementet. Tidligere denne uka ble det kjent at Eidem nå deltar i valgkampen, selv om han ennå ikke er frisk.

Men samtidig som Eidem er i ferd med å vinne sitt livs kamp, kom den triste beskjeden om at Lars Sponheims nære medarbeider, statssekretær i Landbruksdepartementet Leif Helge Kongshaug, også er rammet av blodkreft. Det skriver VG i dag.

- Vi føler smerte og sjokk, sier Lars Sponheim til VG. Kongshaug er nå til behandling ved St Olavs Hospital.

Venstre-toppen har fått vite at han har leukemi, men ikke hvilken type han er rammet av. Det får han først vite i neste uke.

Kongshaug står på Venstres førsteplass i Møre og Romsdal. Men nå må han la valgkampen være og samle på kreftene.

NÆRE MEDARBEIDERE: Lars Sponheim og Leif Helge Kongshaug under en høring i Stortinget. Nå er Kongshaug innlagt til behandling. Foto: SCANPIX
NÆRE MEDARBEIDERE: Lars Sponheim og Leif Helge Kongshaug under en høring i Stortinget. Nå er Kongshaug innlagt til behandling. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv tror han symptomene har vært der i flere måneder allerede. Først på fredag gikk han til legen. Samme dag ble diagnosen stilt.

- Min kone og mine tre barn har vært en veldig god støtte, i tillegg til mine søsken, sier Kongshaug til avisa. Statssekretæren sier at han er ved godt mot.