Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sponplatefabrikk i full fyr i Orkanger 

Har evakuert 54 beboere og Orkdal kommune har satt krisestab. 

HAR IKKE KONTROLL: Det brenner kraftig i en sponplatefabrikk i Orkanger. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, og evakuering pågår.
Foto: Andreas Melgard / NTB scanpix
HAR IKKE KONTROLL: Det brenner kraftig i en sponplatefabrikk i Orkanger. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, og evakuering pågår. Foto: Andreas Melgard / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brenner kraftig i en sponplatefabrikk i Orkanger. Brannvesenet har nå kontroll på brannen, og brannvesenet arbeider med nedkjøling og etterslukking.

Bygningen som brenner er 17 000 kvadratmeter stor, og har i tillegg til sponplatefabrikken flere leietakere.

I forbindelse med brannen er fire personer under medisinsk behandling etter å ha pustet inn røyk. En av de fire skal ha vært i bygget som brenner, opplyser operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

En sikkerhetssone på 200 meter er opprettet rundt anlegget.

- Årsaken er at det er noen beholdere med kjemikalier og gass i bygget som brenner, sier han til NTB.

STORBRANN: Det brenner kraftig i en sponplatefabrikk i Orkanger. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, og evakuering pågår.
Foto: Andreas Melgard / NTB scanpix
STORBRANN: Det brenner kraftig i en sponplatefabrikk i Orkanger. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, og evakuering pågår. Foto: Andreas Melgard / NTB scanpix Vis mer

Aaslund forteller Dagbladet at det er en stor brann. Det var tre personer i bygget da brannen startet, og operasjonslederen kan ikke utelukke at det er flere personer i bygget, som han karakteriserer som enormt.

Har satt krisestab

- Det er evakuert 53 beboere som bor i et boligområde i nærheten av bygget, sier operasjonslederen.

Orkdal kommune har satt krisestab, og de evakuerte er flyttet til et hotell i kommunen.

- Det er flere selskaper som holder til i samme bygning. Vi jobber med å avklare hvem som oppbevarer hva hvor, sier brannmester Geir Haugdahl til Adressa.no.

Han slår fast at det er en stor brann, og at brannvesenet så langt ikke har kontroll over brannen.

Brannvesenet har rekvirert Sivilforsvaret til å hjelpe til med vanntilførsel under slukningsarbeidet.

Evakuerer boligområde

Sponplatefabrikken som brenner, ligger på industriområdet Grønøra på Orkanger.

Politiet på stedet ber folk respektere evakueringen som pågår. En del skuelystne har møtt fram, og politiet jobber med å holde dem unna slik at brannvesenet får gjort sin jobb.

Brannvesenet opplyser at røyk fra brannen kan være giftig, og ber folk lukke vinduer og holde avstand. Et boligfelt ligger ikke langt unna fabrikken, og brannvesenet er i ferd med å evakuere noen av beboerne.

Politiet meldte om brannen klokka 14.30. Et vitne forteller ifølge Adressa.no at brannen virker eksplosjonsartet, og at det smeller på brannstedet.

(Dagbladet/NTB)