Spons en elg

For 5.000 kroner er skogens konge din.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For 5.000 kroner kan du få navnet ditt på en elg i Vegårshei, meldte NRK Sørlandet tidligere i dag. Og sponsorvillige sørlendinger lot ikke vente på seg.

- Fra før hadde vi solgt 15 elger, og i dag har vi fått sju nye sponsorer. Så nå har vi bare tre igjen og de tror jeg ryker fort, sier Helge Sines, kommunens skogbrukssjef, til Dagbladet.no i kveld.

Enkeltpersoner, næringsliv og foreninger har villig stilt opp.

Vegårshei kommune har radiomerket 25 dyr, slik at de kan følge og kartlegge elgens vandring gjennom året. For å finansiere prosjektet har kommunen bedt foreninger og bedrifter om å sponse elgene med radiosendere. For 5.000 kroner kan man sponse skogens konge, til gjengjeld vil elgen bære navnet sponsorens navn. Både «Interoptikk Brillehjørnet» og «Midway Norge» løper nå rundt i skogsområdene på Vegårshei.

- Og ønsker du kontakt med elgen din, kan den peiles inn, sier skogbrukssjef Helge Sines til NRK.

I prosjektperioden på 2 år vil sponsorene og andre kunne følge med på internett hvor elgene oppholder seg. Etterhvert som dyrene blir peilet vil de oppdatere et kart på kommunens nettside. Selve radiopeilingen skal foregå hver 14. dag.

<B>SKYND DEG:</B> 25 elger er lagt ut for salg. Det er ennå tre igjen.
<B>KAN PEILES INN:</B>Ønsker du kontakt med elgen din, kan den peiles inn, sier skogbrukssjef Helge Sines.