Først i Dagbladet:

Sponser ENDA MER av strømregningen din

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum slår på stortromma. Sp-lederen forteller Dagbladet at han nå har hentet fram penger for å gi Ola og Kari Nordmann enda større rabatt på strømregninga.

STYRKER PAKKA: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum henter fram penger for å gi forbrukerne ytterligere lettelser på strømregningen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STYRKER PAKKA: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum henter fram penger for å gi forbrukerne ytterligere lettelser på strømregningen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagbladet kunne onsdag presentere kriseordningene regjeringen vil lansere i møte med de høye strømprisene.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum forteller nå at regjeringen også kommer til å forsterke strømstøtta som ble lansert i fjor.

- Vi jobber med grep for å øke og styrke strømstøtten. Ordningen skal bedres ytterligere sammenliknet med i dag og gi større lettelser til den enkelte strømkunde, sier Sp-lederen til Dagbladet.

Dermed kommer staten til å dekke en enda større del av strømregningen din i tida framover. Antakelig vil forsterkningen koste flere milliarder kroner.

- Hvorfor skjer dette nå, Vedum?

- Fordi vi ser at de uvanlig høye strømprisene neppe forsvinner med det aller første, og fordi regjeringen har sagt at vi skal stille opp for folk i møte med dette.

HJELPER BEDRIFTER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum på bedriftsbesøk hos Toppås og Haug i Bærum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HJELPER BEDRIFTER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum på bedriftsbesøk hos Toppås og Haug i Bærum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Blir værende lenge

Vedum lover også at den forsterkede ordningen skal bli værende i lang tid.

- Så lenge prisene er så høye som nå, så skal denne sikringsordningen forbli. Det kan folk være helt trygge på.

Det var før jul i fjor at regjeringen trommet sammen en ordning som ga Ola og Kari Nordmann betydelig reduksjon i strømutgifter. Staten går nå direkte inn og dekker en del av strømregninga opp til et visst forbruk.

Forklarer eksportgrep

Finansministeren kommenterer nå også regjeringens plan om å stanse all eksport av strøm til utlandet, som Dagbladet kunne melde om i går.

- Frislippet på kraftmarkedet har gått for langt, vi må regulere tøffere. Det regjeringen kommer til å gjøre, er å stanse eksport når forsyningssikkerheten i Norge er truet. Vi jobber nå med å lage et system som trygger forsyningen av kraft inn på det norske markedet.

Også dette grepet er en nyskapning fra regjeringens side.

- Dette er et nytt system vi jobber med. Men det er viktig for oss å ta grep.

Skjer raskt

Vedum sier høyresidas tro på at markedet selv skal regulere strømforsyningen har en stor del av skylda for de skyhøye strømprisene.

Etter det Dagbladet forstår, blir flere av ordningene presentert innen kort tid.

- Vi har det politiske albuerommet vi behøver for å kunne gå raskt fram, sier Vedum.

- Summen av grepene vi tar skal merkes for folk. Vi tar grep som hjelper på strømregninga her og nå, og vi jobber med systemgrep som skal gi både privatpersoner og næringslivet en annen strømpris i åra som kommer enn de har hatt i unntaksåret 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer