Sponset kjærlighet

Prinsessebryllupet er ikke bare en fest for brudeparet, men også for næringslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv promoterte brudeparet boka om sitt eget bryllup under onsdagens pressekonferanse. Boka kommer ut på forlaget Press kort tid etter bryllupet. Boka er et lisensprodukt, der deler av inntektene går til Kirkens Bymisjon. Paret får et ordinært forfatterhonorar for å skrive boka, men etter det Dagbladet erfarer vil brudeparet gi en betydelig del av denne summen til bymisjonen. Kongehuset passer nemlig på at ingen skor seg økonomisk på kongelige begivenheter og representasjon.

Grensene tøyes imidlertid under bryllupet i Trondheim, der både næringslivsforetak og ulike andre institusjoner får gratisreklame gjennom det offisielle programmet.

Da de yngste i går samlet seg til den såkalte prinsessetesten i Borggården like bak Nidarosdomen, var sponsorene tydelig til stede. Arrangementet ble avsluttet med at prinsessen selv gikk gjennom løypa med ulike prinsesseprøver. I bakgrunnen kunne en se reklamebanner for en sjokoladeprodusent og en industribedrift. Reklamebannerne sto tett inntil testene, og det var liten tvil om at reklamens plassering var strategisk.

Utenlandske journalister stilte seg også spørrende til at deres kongelige i går var med på omvisning hos forskningsinstitusjonen Sintef og fotballklubben Rosenborg. Ved kongelige sammenkomster er det vanlig med organiserte utflukter, men da fortrinnsvis til mer ordinære turistmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer