Sponset seg selv

Frimurer i Trondheim Renholdsverk sponset losjebrødrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det var i fjor at daværende administrerende direktør for Trondheim Renholdsverk (TRV) Erik Jondum inngikk en sponsoravtale med frimurerlosjen i Trondheim. Jondum er selv medlem av denne losjen, melder Adresseavisa.

I følge avisa hadde sponsoravtalene direktøren inngikk med flere selskaper og organisasjoner en totalverdi på 860 000 kroner. Avtalen med losjen skal ha vært verdt 11 000 kr. Styret hevder at de ikke kjente omfanget av avtalen, men har den siste tiden jobbet med skaffe seg oversikt over alle sponsoravtalene til renholdsverket.

- Avtalen med Frimurerlosjen kom mildt sagt overraskende på oss. Når vi får trukket pusten, skal vi gå gjennom samtlige avtaler på en kynisk, bedriftsøkonomisk måte, sier styreleder Stig Klomsten i Trondheim Renholdsverk til avisen.

Frimurerlosjen er ikke akkurat kjent for sin åpenhet. Da daværende stormester Magne Nygaard gjestet Frimurerlosjen i Trondheim i juni i fjor, sa han til Adresseavisa:

- Det er viktig for oss å beholde den gåtefulle spenningen som er en del av vår profil.

Styreleder Klomsten sier til Adresseavisa at han og styret ikke før nå har kjent omfanget av TRVs sponsorvirksomhet - og heller ikke hvem det kommunalt eide selskapet har gjort avtaler med.

- Styret har aldri behandlet sponsorkontrakter eller gaver til noen. Vi har behandlet salg og markedsføring som en helhet og aldri hørt om enkeltpostene i budsjettet. Det er ikke tvil om at den tidligere direktøren har gått langt utover sine fullmakter, sier Klomsten.

OPPRYDNING: Trondheim Renholdsverk må rydde opp etter seg selv etter at en direktør inngikk en sponsoravtale med sine egne losjebrødre. Illustrasjonsfoto: Scanpix
OPPRYDNING: Trondheim Renholdsverk må rydde opp etter seg selv etter at en direktør inngikk en sponsoravtale med sine egne losjebrødre. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer