Sponsor Service-revisor dømt til 30 dagers betinget fengsel

Fordi han ikke reagerte på manipulert regnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Revisoren som var ansvarlig for regnskapene til Sponsor Service er dømt til 30 dagers betinget fengsel.

Revisoren var ansvarlig for revisjon av selskapets regnskaper i 2000 og 2001.

Selskapet hadde manipulert regnskapet slik at de viste for gode tall, uten at revisor reagerte, skriver Økokrim i en pressemelding.

Ansvarlig revisor og en medarbeider ble tiltalt for overtredelse av revisorloven og regnskapsloven.

Revisoren er i Oslo tingrett dømt for uaktsom overtredelse av revisorloven, men ble frifunnet for brudd på regnskapsloven. Medarbeideren ble tidligere i år dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 21 dager var ubetinget, for grov uaktsom overtredelse av regnskapsloven. Også medarbeideren ble frifunnet for brudd på regnskapsloven.

Økokrim vil anke frifinnelsen for regnskapsloven og straffeutmålingen.

(NTB)

SKREV BOK OM KOLLAPSEN:  Hovedaksjonær og grunnlegger av Sponsor Service 
Terje Bogen skrev boka " Hvor var du....". Boken omfatter historien om SponsorService, som på høyden hadde en omsetning på 800 millioner kroner og 15 datterselskaper i flere land. Gjennom årene leverte de tre milliarder kroner til norsk idrett og kulturliv før de kollapset.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SKREV BOK OM KOLLAPSEN: Hovedaksjonær og grunnlegger av Sponsor Service Terje Bogen skrev boka " Hvor var du....". Boken omfatter historien om SponsorService, som på høyden hadde en omsetning på 800 millioner kroner og 15 datterselskaper i flere land. Gjennom årene leverte de tre milliarder kroner til norsk idrett og kulturliv før de kollapset. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer