Spontan pris til Nakstad

Får pris for måten han har kommunisert om coronapandemien.

HEDRET: Fungerende assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet har i dag fått pris for hvordan han har kommunisert om coronapandemien. Foto: Heiko Junge / NTB
HEDRET: Fungerende assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet har i dag fått pris for hvordan han har kommunisert om coronapandemien. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad får Språkrådets spontane klarspråkspris for måten han har kommunisert om koronapandemien.

Den spontane prisen ble utdelt på Språkdagen 3. november, og den ble delt ut i tillegg til den vanlige klarspråksprisen.

Gjør det enkelt

- Espen Rostrup Nakstad har en enkel og liketil stil, og han klarer å gjøre vanskelige ting enkle å forstå, sier språkdirektør Åse Wetås til Nynorsk pressekontor (NPK).

- Han bruker et ukomplisert språk for å forklare folk hva ulike smitteverntiltak innebærer i praksis, og han trekker inn eksempler fra hverdagslivet der det er relevant. Dette mener Språkrådet er et godt klarspråkprinsipp, legger hun til.

Åpenhet

Nakstad sier at han har kommunisert slik han pleier å gjøre til vanlig. Samtidig understreker han at det er viktig å vise åpenhet der man ikke har enkle svar.

- En må formidle det som er korrekt og ikke ta for mange snarveier. Vi har sagt det vi vet og det vi ikke vet under pandemien, sier Nakstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer