Spor av listeria i kalkunsnacks

Forbrukere som har Grilstad Kalkunsnacks liggende må kaste det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et mindre parti med Grilstad Kalkunsnacks inneholder spor av listeriabakterien. Matvaren er fjernet fra hyllene i butikkjedene.

Det var en intern rutinekontroll som avslørte spor av listeriabakterien. Partiet testes videre for å se om partiet inneholder mengder som kan representere helsefare.

- Vi vet nå at Coop og NorgesGruppen på vår anmodning har trukket kalkunsnacksen fra butikkhyllene, sier konsernsjef i SPIS Grilstad, Leif Stråtveit, til NTB.

Produktet er merket med Lotnr L73935 og har holdbarhetsmerking 01.04.08. Det er produsert 400 kilo av varen, og disse er solgt gjennom kjeder i Coop og NorgesGruppen.

Forbrukere som har Grilstad Kalkunsnacks liggende må kaste dette. Listeria er en bakterie som kan medføre helsefare for personer med nedsatt immunforsvar.

- Etter rutinekontrollen valgte vi å ta våre forholdsregler. Det er så langt vi kjenner ingen som er blitt syke, sier Stråtveit.

Konsernsjefen sier de nå vil avvente testresultatene som vil avdekke om eller i hvor stor grad det er helsefare forbundet med å spise kalkunsnacksen.

(NTB)

MÅ KASTES: Det er funnet spor av den helsefarlige listeriabakterien i en lite parti Grillstad Kalkunsnacks.