- Spør danskene: nordmenn er de mest isolerte og fremmed- fiendtlige av alle skandinaver

Britisk forfatter går hardt ut mot «lykkelige» Norge. - Det er en urovekkende islamofobisk subkultur i Norge.

KRITISK: : Den britiske journalisten Michael Booth er kritisk til hvordan de nordiske landene blir dekket i utenlandsk media.
KRITISK: : Den britiske journalisten Michael Booth er kritisk til hvordan de nordiske landene blir dekket i utenlandsk media. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De siste åra har verden vært trollbundet av de nordiske landene. Vi har en umettelig appetitt for positive nyheter fra Norden, og det er et økt behov for å reise til «paradis i nord», hevder den anerkjente frilansjournalisten Michael Booth i en nylig utgitt artikkel i den britiske avisa The Guardian.

«De mørke landene: den dystre sannheten bak «Skandinavias mirakel», er artikkeltittelen, som tar utgangspunkt i hans nye bok «The Almost Nearly Perfect People - The Truth About the Nordic Miracle».

Booth, som selv har dansk kone, mener landene i Skandinavia får for mye skryt.

Lykkeligst i verden Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark har de siste åra skåret høyt i rapporter og forskning som angivelig skal vise livskvalitet. Senest i 2012 viste OECD-rapporten Better Life Index, at Norge har verdens lykkeligste innbyggere.

I fjor tok Norge andreplassen i en annen undersøkelse ved prestisjeuniversitetet Columbia University, da kun passert av litt lykkeligere dansker, med Sverige på 5.plass, Finland på 7.plass og Island på 9.plass.

Nå ønsker Booth med sin nye bok og avlive det han mener er myter om oss og våre naboland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.