Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvant med mystisk person:

Spor etter Emilia (20) ni døgn etter

Den andre forsvinningssaken som ryster Sverige.

SPOR NÆR HJEMMET: Ni døgn etter at Emilie Lundberg forsvant fra sin leilighet i tettstedet Tollarp i Skåne, har Telenor-spor bidratt til stor leiteaksjon ved elv. Foto: Fikk.se/Missing People.
SPOR NÆR HJEMMET: Ni døgn etter at Emilie Lundberg forsvant fra sin leilighet i tettstedet Tollarp i Skåne, har Telenor-spor bidratt til stor leiteaksjon ved elv. Foto: Fikk.se/Missing People. Vis mer

To forsvinningssaker med unge kvinner under mistanke om kriminelle omstendigheter har opprørt Sverige de siste to ukene.

Nå er etterforskningen og de store leteaksjonene etter Wilma (17) og Emilia (20) i ferd med å gi svar - med fatalt utfall i begge sakene.

Wilma Andersson ble sist sett i Uddevalla 14. november. Politi og letemannskap fra de frivillige organisasjonene Missing People og Fikk har funnet spor underveis, først restene av Wilmas oppbrente sko.

Sist torsdag kveld 28. november opplyste politiet at de har funnet en kroppsdel som utelukker at Wilma er i live. Politiet har ikke opplyst noe mer om funnet per søndag kveld.

Få dager etter at Wilma (17) forsvant, ble hennes 22 år gamle ekskjæreste pågrepet og siktet for å skjule en forbrytelse. Han nekter.

Ved elv

I kveld pågår en stor politiaksjon i et avsperret område ved en elv der siste elektroniske spor etter Emilia Lundberg er registrert nær tettstedet Tollarp ved Kristianstad i Skåne.

Det er mer enn ni døgn siden hun sist ble sett ut på vei ut fra leiligheten sin og blokka i Tollarp sammen med en mystisk person som ennå ikke er identifisert.

Politiet var tidlig ute med mistanke om at Emilia Lundberg kan være bortført.

SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi gjennomsøker et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg foorsvant på formiddagen 22. november. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix.
SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi gjennomsøker et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg foorsvant på formiddagen 22. november. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix. Vis mer

Ukjent person i grå frakk

Lokalavisa Kristianstadstidningen og Malmö-avisa Kvällsposten har pratet med Emilie Lundbergs nabo.

Hun var ute på egen veranda kl. 10.30 fredag formiddag 22. november.

Da så hun naboen gikk ut av inngangsdøra til blokka sammen med en stor person i lang, grå frakk. Den ukjente personen låste opp en sykkel på utsida. Naboen så de to gå i hundre meter før de svinget ut av syne.

Tynnkledd

- Jeg reagerte på at Emilia var så tynnkledd med bare knekorte bukser, har naboen sagt.

Klokka 11.16 sendte Emilia sms-melding til ei tante, som ikke fikk kontakt da hun ringte tilbake.

- Det skjer aldri at Emilia skrur av mobilen, sier tanta og andre som kjenner den savnede 20-åringen.

Hennes mobilselskap Telenor har sjekket aktiviteten på mobilen. Kontakten stopper ved elva Vramsån, der politiet nå har sperret av et område.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media