Spor etter mystisk kvinne KASTET I SØPLA

Politiet fant dødsoffer på Hotell Oslo Plaza minutter etter at pistolen gikk av. Ti år seinere var beslagene borte. 18 år etter vet fortsatt ingen hvem Jennifer er.

GÅTEN JENIFER:  Brit Gulbjørnsrud i gravferdsetaten i Oslo kommune var på jobb på Vestre gravlund da den mystiske kvinnen ble gravlagt i en umerket grav etter år etter hun ble funnet skutt på et hotellrom. Før påske la hun ned blomster på graven til kvinnen som ingen har meldt savnet. - Jeg har aldri opplevd noe liknende i mine mange år i etaten, sier Gulbjørnrud.  FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
GÅTEN JENIFER: Brit Gulbjørnsrud i gravferdsetaten i Oslo kommune var på jobb på Vestre gravlund da den mystiske kvinnen ble gravlagt i en umerket grav etter år etter hun ble funnet skutt på et hotellrom. Før påske la hun ned blomster på graven til kvinnen som ingen har meldt savnet. - Jeg har aldri opplevd noe liknende i mine mange år i etaten, sier Gulbjørnrud. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti år etter at en ukjent kvinne ble funnet skutt og død på et hotellrom i Oslo, ville Finn Abrahamsen sette i gang et nytt forsøk på å finne ut hvem den mystiske Plaza-kvinnen var.

Abrahamsen var fortsatt sjef for det som ble døpt om til voldsavsnittet i Oslo-politiet.

Og den raske utviklingen av DNA-teknologien ga mange flere muligheter for å finne matchende treff i internasjonale registre i 2005 enn da den mystiske kvinnen ble funnet i 1995.

- Vi skulle ta fram esken med smykker og andre bevisgjenstander som ble samlet og forseglet. Så kom det for dagen at esken med de mulige bevissporene var kastet.

- Da var det opp til hvert politidistrikt hvordan bevismateriale blir oppbevart, og slik råder vilkårligheten fortsatt, så vidt jeg vet, sier den pensjonerte politisjefen og nå privatetterforskeren Finn Abrahamsen til Dagbladet.

Her kan du lese mer om Plaza-kvinnen og de 13 andre uløste ID-sakene siden 1986. Det andre store mysteriet er «Teddybjørn-mannen» på Ustaoset, som norsk politiet ikke vet hvem er mer enn 20 år etter på tross av mange spor og stor tv- og mediaoppmerksomhet i flere land. Hvilken identitet og historie som skjuler seg bak den unge kvinnen som ble funnet skutt på rom 2805 på Hotell Oslo Plaza pinseaften for snart 18 år siden, er fortsatt det største ID-mysteriet for norsk politi i moderne tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer