BRANNALARM: En rekke eksplosive gjenstander har blitt funnet i post flere steder i USA. Onsdag ettermiddag kom meldingen om at en potensielt eksplosiv enhet hadde blitt funnet i posten til Hillary og Bill Clintons hjem i New York. Så ble det gjort klart at en liknende pakke hadde blitt sendt til tidligere president Barack Obama. De var ikke de eneste. Video: CNN Vis mer

Spor fra pakkebombene leder til Florida

Amerikansk politi har knyttet flere av pakkebombene som har blitt sendt til Trump-kritikere de siste dagene, til et postkontor i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter funnet av ni rørbomber mandag, tirsdag og onsdag, er det frykt for at det finnes flere pakkebomber som ennå ikke er avslørt. Politiet har satt i gang en storstilt jakt på den eller de som står bak, og spor har ledet dem til Florida, bekrefter innenriksminister Kirstjen Nielsen.

Politiet har aksjonert mot et postkontor i småbyen Opa-locka i delstaten.

Time Warner Center ble evakuert nok en gang torsdag etter at en mistenkelig pakke ble observert. Kort tid senere ble det opplyst at politiet hadde undersøkt pakken og at faren var over.

Nye opplysninger om pakkene

Samtidig kommer flere opplysninger om pakkebombene ut. Politiet i New York sier det hvite pulveret i pakkene ikke utgjør en biologisk trussel. I pakkene var det også klokker og batterier, men politiet sier de ikke var designet som bombefeller, som eksploderer når de åpnes.

Det er imidlertid uvisst om rørbombene utgjorde en reell trussel eller om de i realiteten aldri var ment å forårsake skade. En av teoriene politiet vurderer, er at pakkebombene først og fremst kan ha vært ment for å skremme.

Sendt Trump-kritikere

Alle bombene er sendt til personer som enten er demokratiske politikere, Trump-kritikere eller av andre årsaker er hatobjekter i høyreorienterte miljøer. Dette har ført til spekulasjoner om at en høyreekstremist kan stå bak.

Blant de rammede er Barack Obama, Hillary Clinton, Eric Holder, Robert De Niro, Joe Biden og Debbie Wasserman Schultz, i tillegg til CNNs redaksjon. Den ungarskfødte jødiske forretningsmannen George Soros, som er et yndet hatobjekt for høyrefløyen i USA og gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier, var den første som mottok en rørbombe.

Politisk splittelse

I kjølvannet av bombene har Demokratenes øverste ledere i Kongressen anklaget Trump for å akseptere vold og splitte den amerikanske befolkningen.

- Gjentatte ganger har presidenten akseptert fysisk vold og splittet amerikanerne med sine ord og handlinger, het det i en uttalelse fra Nancy Pelosi og Chuck Schumer onsdag.

President Donald Trump, som har fått krass kritikk for sin harde retorikk mot opposisjonen, men som i enkelte uttalelser onsdag manet til fred og harmoni, var torsdag tilbake på krigsstien i en serie twittermeldinger. Han mener mediene har skylda for at det er blitt sendt bomber til hans politiske motstandere og kritikere.

- En stor del av sinnet vi ser i dag skyldes unøyaktig dekning fra massemediene jeg kaller Falske nyheter. Det har blitt så ille og så hatefullt at det ikke kan beskrives. Massemediene må rydde opp etter seg. MED EN GANG! skrev han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer