Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør Gro Holm

NRKs utenriksredaktør Gro Holm (44) strever med å skille mellom fakta og propaganda i krig. Nå svarer hun på dine spørsmål i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Dagbladet kan du i sommer stille spørsmål til en rekke kjentfolk fra politikk, næringsliv og underholdning. Nå står Gro Holm for tur.

Hun måtte tåle kritikk i vår da fire nye korrespondenter ble ansatt - samtlige menn. Selv har hun framhevet innsatsen til Åsne Seierstad under hennes dekning av Irak-krigen. En krig som fikk henne til å vandre rundt med to mobiltelefoner og en lommeradio, alltid nøye oppdatert på utviklingen, hun hadde ansvaret for sine medarbeidere i felten. Gro Holm har selv vært med på å dekke krig og vet hvor viktig planleggingen er for at journalistikken skal komme i fokus. Selv vil hun gjerne bli husket som engasjert og nærværende, egenskaper hun fikk vist under sine fire år som Moskva-korrespondent med ansvar for tre mindreårige døtre. Hun yter best under press og er aldri langt unna nyhetene, noe av det mest fascinerende Gro Holm vet om.

- Jeg vil finne ut hvorfor ting gikk som de gikk. Hva gjør at regimer endrer seg? Hva er drivkreftene? Hvor mye betydde enkeltpersoner? har hun uttalt som svar på hvorfor hun ville jobbe med internasjonal politikk.

Hun synes meninga med livet er å vinne innsikt. Det morsomste hun har gjort er å få barn - og hun trives godt på fjellet, freden er ikke å forakte den, heller.