Spør Gry om lederstriden

Gry Larsen ble så vidt valgt til ny leder i AUF. Møt henne på nettmøte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Kristin Hansen er den første lederen som har blitt kastet som AUF-leder etter bare to år. Utfordreren var hennes egen nestleder, Gry Larsen. Det er små politiske forskjeller mellom de to tidligere venninnene, og kampen mellom dem har vært personlig og hard. Mange har sammenliknet striden i AUF med lederstriden mellom Jagland og Stoltenberg i Ap.

Larsen hevder at Eva Kristin Hansen hadde lovet henne å gå av etter to år, slik at hun kunne bli leder. Selv sier Eva Kristin Hansen at noen slik avtale ikke eksisterte, og at det uansett er landsmøtet som velger leder.

Men da Eva Kristin Hansen ville bli sittende, ble hun utfordret av Gry Larsen. Før avstemningen på landsmøtet gjorde Larsen noe så uvanlig i AUF-kretser som å holde valgtale for seg selv. Resultatet ble en seier så knapp at man kan lure på om det var verdt det:

Gry Larsen fikk 173 stemmer, mens Eva Kristin Hansen fikk 170 stemmer. Fire delegater valgte å stemme blankt.

- Hvordan har uka vært?

- Den har vært - ja - den har vært - hva skal jeg si? Det har vært mye å gjøre og mye fokus på det som skjedde. Men det har vært moro.

- Hvordan skal du samle AUF etter denne striden?

- Jeg tror ikke det blir noe problem. Det har ikke vært noe valg mellom himmel og helvete, mange synes at det var vanskelig å velge mellom Eva og meg. Jeg skal bruke mye tid på å samle partiet og reise mye rundt, spesielt til de fylkeslagene som stemte på Eva, sier Gry Larsen.

Hvorfor kunne ikke Gry vente med å bli leder? Hvordan blir forholdet mellom henne og Eva fremover? Hvorfor er AUF så skeptiske til EU, og hvilke store saker er viktige fremover? Send inn spørsmål nå!

TAPEREN:</B> Eva Kristin Hansen rakk å være leder i AUF i to år før hun ble kastet. Nederlaget var åpenbart en påkjenning.
VINNEREN:</B> Gry Hansen ble ny leder for ungdomsorganisasjonen med minst mulig margin.